Review Reiki 1 en 2 Cursus – Bas Akkerman + GRATIS e-book healing technieken, Reiki tips en meditaties

Laat stress los en ontspan, wacht niet langer en begin vandaag!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

In deze Review Reiki 1 en 2 Cursus gaan wij dit aanbiedingspakket van Bas Akkerman tegen het licht houden. Door deze hectisch tijd merken we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar ontspanning en het voorkomen van stress. Reiki is een alternatieve manier om even een moment voor jezelf te pakken.

Deze cursus Reiki 1 en 2 is DE manier om jezelf Reiki te leren. Maar ook om Reiki bij jezelf uit te voeren. Hoe dan? dat gaat Bas Akkerman je haarfijn uitleggen. Laten we verder geen tijd verspillen en lees ons review Reiki 1 en 2, dan weet jij hoe je Reiki moet toepassen.


Waarom een Reiki online cursus kopen?

Reiki en Yoga zijn twee snel groeiende alternatieve manieren om te ontspannen en de dagelijks stress van je af te laten vloeien. De techniek is gebaseerd op het feit dat energie wordt overgebracht van de therapeut op een patiënt. Het is een aanvulling op de traditionele geneeskunde, en dus zeker geen vervanger. Zoek bij serieuze klachten altijd eerst de hulp van een dokter!.

Maar net als Yoga is het ondersteuning die problemen voorkomt, of ziekten makkelijker helpt genezen. Reiki is een kracht die je helpt van je zelf te houden en te accepteren. Het helpt je de natuurlijke energiebalans te herstellen die in de loop van het leven is verstoord en dichtgeslibd.

Reiki is een helende energie die ervoor zorgt dat je emotioneel en fysiek beter in balans bent. Een heel duidelijk voorbeeld van onbalans is stress en boosheid, dit veroorzaakt klachten waardoor mensen in een burn-out raken. Reiki helpt dit te voorkomen, een betere aanleiding waarom jij NU zou moeten beginnen kunnen we je niet geven. Klik op de blauwe knop, en je kunt binnen enkele minuten al beginnen.


Wie is de verkoper van Reiki 1 en 2 online cursus

Bas Akkerman

De auteur van de Reiki 1 en 2 cursus is Reiki meester Bas Akkerman, hij past Reiki al sinds 2001 toe. Deze ervaren docent weet dus waar hij over spreekt, en geeft er zelfs de voorkeur aan om Reiki op afstand te leren.

Wat wij zelf ook herkennen is, dat je bij een (Reiki) cursus op locatie na afloop niets meer hebt om nog eens te oefenen, je kennis vervaagt en uiteindelijk stop je geheel met je oefeningen. Bas biedt je de mogelijkheid om Reiki te leren, en daarbij houd je levenslang toegang tot de lesstof. Naar ons oordeel is dit geen slechte gedachte en best slim.

We kunnen ook melden dat Bas Akkerman betrouwbaar is, niets op de website ziet er vreemd uit, alles is transparant en adresgegevens worden verstrekt.

Naast de website onlinereikicursus.nl waar jij de Reiki 1 en 2 online cursus op afstand kan leren, is er ook een webshop aurana.nl waar je helende edelstenen, kristallen en sieraden kunt kopen. Hieruit blijkt nogmaals dat Bas zich helemaal heeft toegelegd op de spirituele kant van helende energie. Je kunt ook de fysieke winkel in Hoorn bezoeken, deze is gevestigd op Grote Noord 1 in het centrum van Hoorn. Bas is ondernemer welke met hart en ziel mensen overtuigt van de voordelen van Reiki.

KvK uittreksel controle review Reiki 1 en 2 Cursus

In al onze reviews en dus ook dit review Reiki 1 en 2 Cursus doen wij een controle op de KvK gegevens. We kunnen nergens een KvK nummer vinden, niet op de online Reiki cursus website als op de winkelsite van Aurana. Als we nog doorzoeken op de naam Aurana in het Kvk register, komen we toch gegevens en nummer 54999022 tegen.

De naam Joombox Webdesign doet vermoeden dat dit de maker van de website voor Bas akkerman is, het adres is ook in Hoorn in dezelfde wijk. Naar ons oordeel is hier niets mis mee. We komen regelmatig producten tegen waarvan de verkoper met een overkoepelende naam in het register staat.

KvK Uittreksel online Reiki cursus

Review inhoud Reiki 1 en 2

Reiki werkt kort samengevat door de energiebalans van het lichaam te herstellen. Er zijn wel meer dan 40 soorten Reiki in de wereld. Bas doceert de veelvoorkomende Kundalini vorm van Reiki. Reiki is een van oorsprong Japanse geneeswijze. Rei betekent universeel en Ki staat voor levensenergie. Er wordt wel eens lacherig over Reiki en Yoga gedaan, dit is geheel ten onrechte. Er is niets “zweverigs” aan, en helpt als je er in gelooft en voor open staat. Ook de Japanse verdedigingssport AiKiDo werkt met die levensenergie “Ki”.

Wat al eeuwen in het oosten wordt beoefend kunnen we hier in het westen toch moeilijk ontkennen en onzin noemen. Daar doen we Reiki echt tekort mee. Reiki leert je even uit de hectiek van de dag te stappen en op meditatieve wijze tot rust te komen. Het kan best lastig zijn om je te concentreren en even helemaal aan niets te denken, wanneer dit lukt krijg je een kalme geest en wordt je heerlijk ontspannen.

Reiki 1 Cursusinhoud (Eerste Graad)

In het eerste deel leer je Reiki van de eerste graad. Door middel van handposities leer je de Reiki energie door te geven. Je kunt de energie aan jezelf maar ook aan anderen doorgeven. Onderdelen uit de cursus zijn de zelfbehandeling en de Chakra behandeling. Wil je meer over Chakra’s weten? lees dan eens ons review Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. Yoga beginners doen er goed aan een Yoga Stap voor Stap Cursus van team Happy with Yoga te volgen.

Nadat je de cursus hebt aangeschaft krijg je toegang tot je persoonlijke ledenomgeving, en is het mogelijk een afspraak te maken voor een traditionele Reiki inwijding. Dit heeft als voordeel dat je leert om de levensenergie door middel van handoplegging weer door te geven. In een schema op de website lezen we dat deze sessie’s wekelijks op diverse tijdstippen worden georganiseerd.

De documentatie is goed verzorgd, de foto`s zijn duidelijk en de tekst is helder. Iedereen kan dit volgen en de training wordt stap voor stap opgebouwd. Je wordt door Bas begeleidt met oefen audiobestanden in MP3 formaat en luistermeditaties. De toon van de audio is duidelijk en rustig. Op ons kwam het niet betweterig, maar heerlijk ontspannend over. We hebben enkele oefeningen gedaan en kwamen erachter dat het niet zo makkelijk is. Zet vooral door, aan “niets”denken is heeeel moeilijk! De gedachten gaan al vrij snel weer naar de waan van de dag, dit heeft tijd nodig om te trainen.

Samengevat leer je in Reiki 1 (eerste graad) de volgende technieken:

 • Reiki bij jezelf (de zelf behandeling)
 • Reiki bij anderen andere mensen
 • Reiki bij dieren
 • Reiki bij kinderen en baby’s
 • In de online omgeving toegang tot oefeningen en luistermeditaties

Reiki 2 Cursusinhoud (Tweede Graad)

Na afronding van de cursus Reiki 1 zijn we meteen doorgegaan met beoordelen van Reiki 2. Naar ons oordeel in deze review Reiki 1 en 2 Cursus is dit een ideale manier van ontspanning voor mensen die open staan voor traditionele en alternatieve genees- en ontspanningswijzen. Sommige mensen vragen zich af waarom Reiki zo duur is, met deze cursus haal je voor weinig geld een cursus van professional Bas Akkerman in huis. Voor het geld hoef je het dus niet te laten.

Reiki 2 cursus gaat verder waar Reiki 1 stopt, zie het als een beginners en gevorderden Reiki cursus. In de persoonlijke ledenomgeving vind je 13 modules die de technieken uit Reiki deel 1 verder uitdiepen. Wij zijn ook nieuw in de wereld van Reiki, maar hebben wel veel ervaring in het beoordelen van Yoga en Mindfulness trainingen. Lees bijvoorbeeld hieronder eens onze reviews daarover.

Terugkomend op Reiki 2, want we dwalen af. In Reiki deel 2 ontvang jij op een gegeven moment een inwijding op afstand. Hoe die verloopt kunnen wij niet zeggen omdat we deze niet hebben ondergaan. We kunnen wel zeggen dat er vaste momenten voor zijn. Als je er klaar voor bent maakt je eenvoudig een afspraak met Bas Akkerman.

Je kunt nu de technieken uit deel 1 gaan toepassen in de tweede graad. Bas komt nu ook met de beroemde Reiki symbolen, door gebruik van de symbolen kun je ook op niet-lichamelijk vlak Reiki inzetten. Wat zijn de Reiki symbolen zul je je afvragen?

Reiki Symbolen

Reiki symbolen worden gebruikt tijdens een level 2 inwijding. De belangrijkste zijn Hon Sha Ze Sho Nen, Cho Ku Rei, Se he ki, Raku en Dal Ko Myo. Ze helpen processen op te wekken en de universele energie van Reiki te sturen. Het gaat hier te ver om hier diep op in te gaan, daar is dit review review Reiki 1 en 2 cursus ook niet voor bedoeld. We willen nog wel melden dat Bas hier wel verder op in gaat.

In verschillende culturen komen deze symbolen voor, ze stammen uit boeddhisme en Tantrisme. De cursus leert je hoe je de Reiki symbolen voor je kunt zien en deze via massage op de patiënt of ontvanger kunt overbrengen.

Doordat Reiki zich niet beperkt tot grenzen, kun je ook leren dat je Reiki niet alleen bij jezelf, maar ook op afstand aan anderen kunt geven. Indien je wilt, kun je zelfs leren hoe je een Reiki Master wordt. We raden je wel aan om bij het begin te beginnen: de Reiki 1 en 2 Cursus.

Werken met Blokkades

Wat wij erg waarderen in deze cursus is de mogelijkheid om ook anderen te helpen. dit past erg goed in de levenswijze van Reiki. Meerdere modules van de cursus Reiki 2 gaan dieper in op het genezen van emotionele en mentale blokkades. Ook word je geleerd hoe je je geest traint, dit gaat met positieve affirmaties. Affirmatie is een soort gedachte, wanneer je maar vaak genoeg een gedachte herhaalt ga je er vanzelf in geloven. Een soort positieve hersenspoeling dus, er zijn boeken vol geschreven dat dit ook een echt werkt. Naast deze cursus is een goed voorbeeld van Affirmaties te vinden in het boek “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill.


Waar voor je geld? Prijs-kwaliteit van deze online Reiki 1 en 2 Cursus

Bas is toch wel een autoriteit in Nederland en België op het gebied van Reiki, dat durven we wel te zeggen na onze beoordeling. Maar is de prijs in verhouding tot wat je krijgt? Ook daar moeten we positief in zijn. Voor de speciale kortingsprijs van € 126,80 krijg je nu twee Reiki cursussen waar je ook levenslang toegang tot blijft behouden. De aanbieding biedt je 20% korting, dan wanneer je de twee delen los koopt.

De Reiki Aanbieding geeft jou ook recht op een bonus e-book “REIKI OEFENINGEN” met handige extra meditatie oefeningen, Tips en healing technieken.

Een prijs beoordelen blijven we lastig vinden, wat duur is voor de één, is dat niet voor een ander. Wij beoordelen het in deze review Reiki 1 en 2 Cursus als een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ga je meerdere fysieke live sessies volgen in een Yoga studio, dan ben je wel veel meer kwijt. En het grote voordeel is, dat je altijd de beschikking houdt over het materiaal. Dat is bij een live sessie niet het geval.

Zoek je een online cursus Reiki, dan is deze online cursus een prima startpunt. Prijstechnisch zien we hier geen onoverkomelijke bezwaren.


Online cursus Reiki kopen? Lees dit eerst!

Geel logo niet goed geld terug

Het is best lastig te beoordelen of een cursus aan je wensen voldoet, dat begrijpen we. We hebben er alles aan gedaan om een beeld van de cursus en de verkoper te geven, om je een stuk op weg te helpen. Twijfel je nog? Wij vonden het in ieder geval leerzaam en hebben het enkele weken uitgeprobeerd met positieve resultaten tot gevolg. Onze nachtrust werd beter, en we waren een stuk minder gestressed. Bedankt Bas!, dat hadden we in eerste instantie niet verwacht.

Vaak wordt er een verlengde termijn aangeboden waarin je het product kunt beoordelen en kosteloos weer kunt terugsturen. Een verlengde termijn hebben wij nergens kunnen vinden. Daarom geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen, de zogenaamde afkoelingsperiode. Zie hier de wettelijke regels van de overheid.


Ervaringen Reiki 1 en 2 Cursus

Op de facebook site van de onlinereikicursus vonden wij veel positieve verhalen, neem daar eens een kijkje. Er is een community met gelijkgestemden die Reiki een warm hart toedragen. We hebben een half uur zitten neuzen in alle opmerkingen en ervaringen, wij moeten helaas door met andere reviews. We hadden graag meer achtergrond informatie opgedaan van deze mensen.

Zoals je hieronder kunt zien is dit inderdaad een van de grootste instituten voor Reiki in Nederland en België, doe daar je voordeel mee. Meer dan 3000 mensen vinden net als wij dat dit de nummer 1 voor Reiki enthousiastelingen is.

Positieve ervaringen over Reiki 1 en 2 cursus

Op de website van onlinereikicursus.nl vonden we ook twee positieve resultaten, we kunnen ze helaas niet 100% verifiëren. Maar gezien het aantal volgers op de Facebook site kan het bijna niet anders dan dat dit legitieme ervaringen zijn.

“Goede uitleg, fijne begeleiding door Bas. Ik had al eens een Reiki 2 cursusdag gedaan, maar miste praktische handvatten over de symbolen. Het is me nu allemaal heel duidelijk en ik gebruik het heel veel.”

Jessica, Rijnmond

“De afstandsbehandeling is zo handig als je je kinderen Reiki wilt sturen bij examens. Iedereen hier thuis is blij dat ik dit kan!”

Mevr. Wind, Drachten

Conclusie Review Reiki 1 en 2 Cursus, Kopen of Niet?

Voor mensen die geintreseerd zijn in Reiki massage is deze Reiki online cursus een overweging waard. Reiki is techniek die iedereen kan leren en voor ontspanning zorgt van de geest, zeker in deze haastige wereld kan dit voor een stukje rust zorgen.

De Reiki die je met deze cursus leert kunnen je toepassen bij jezelf, maar ook bij dieren en kinderen. Je helpt niet alleen jezelf, maar geheel in de Reiki leer help je ook anderen. Wij hebben er veel van geleerd, en werden naarmate we verder kwamen met de cursus ook veel rustiger en ontspannen. Dit was echt merkbaar.

Door de opbouw van Reiki 1 (eerste graad) en de opvolging Reiki 2 (tweede graad) is er een logische opbouw. Stap voor stap leer je hoe je stressvrij en veel bewuster in het leven staat. dit alles is voor € 126,80 een schappelijke prijs. Het zou een gemiste kans zijn als je het niet op zijn minst een kans gaf. Wat heb je te verliezen? Wij hebben diverse andere cursussen in Yoga en Mindfulness gereviewed, deze mag zeker niet ontbreken in deze reeks.

We sluiten af met de opmerking dat je jezelf in dit leven een rustpunt moet gunnen, gebruik de helende energie van Reiki om dit te bereiken. Veel succes!


Voor- en nadelen van de Reiki 1 en 2 Cursus

 • Compleet pakket, beginner en vervolg

 • Reiki Autoriteit in Nederland en België

 • Rustgevend (ook om anderen te helpen)

 • Grote online community

 • Indien los aangeschaft zijn Reiki 1 en Reiki 2 duurder

 • Verder kunnen wij geen nadelen vinden

Review Reiki 1 en 2 Cursus logo

Reiki 1 en 2 Cursus – Bas Akkerman

Laat stress los en ontspan, wacht niet langer en begin vandaag!

DIRECT NAAR DE AANBIEDINGSPAGINA
Reiki 1 en 2 Cursus – Bas Akkerman
Reiki 1 en 2 Cursus – Bas Akkerman

Beoordeling door Leon van Marketheme,

12 sep 2020
5

Leer Reiki van de nummer 1 Opleider in Nederland en België. Bas Akkerman bewijst dat je Reiki prima op afstand kunt leren!

Je krijgt levenslang toegang en leert Reiki bij jezelf uit te voeren. Reiki is voor iedereen en een rustpunt in een stressvolle dag.

Gerelateerde reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *