REVIEW Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

Leer de 7 belangrijke energiestromen om goed te functioneren!

Gemiddelde leestijd: 24 minuten
Review Yoga Nidra reis door de chakra`s

Review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s van Happy with Yoga, we gaan deze Yoga variant nader aan de tand voelen.

Deze Yoga vorm brengt een energiebalans in je lichaam, waardoor je je weer ontspannen kunt voelen.

Wat gaat het review je verder vertellen over chakra`s? Samengevat is er overal energie, ook in je lichaam. Deze energie is de primaire levenskracht.

Je zult begrijpen dat verstoringen in de 7 belangrijke energiestromen van invloed zijn op je functioneren.

Wat denk je? Zou je niet willen dat jouw energiestromen in orde zijn om fijn te kunnen leven. Dat kan met deze Yoga Nidra cursus Reis door de chakra`s. Dit is een manier om van je dagelijkse stress af te komen.

Wij kennen Happy with Yoga al wat langer, lees ook eens de reviews over hun andere cursussen. In het verleden hebben we 2 andere reviews gemaakt, zoals Mindfulness voor het Dagelijkse leven en Yoga Nidra.

Beide zijn varianten op de yoga leer, lees SNEL verder over de Reis door de Chakra`s.

Yoga Nidra oefeningen om tot rust te komen

Wat is het Yoga Nidra nu precies? Er zijn veel stijlen, maar we houden het hier even beperkt tot Yoga Nidra. Indien je last hebt van stress, burn-out klachten of snel geprikkeld bent, twijfel dan niet en ga met Yoga Nidra aan de slag. Je zult er geen spijt van krijgen.

Je kunt Yoga Nidra gebruiken naast andere stijlen, maar deze stijl staat bekend als de meest rustige stijl. Yoga Nidra betekent letterlijk vertaald “Yoga Slapen”, dit is een stijl waarbij je bewustzijn balanceert tussen wakker zijn en slapen.

Deze staat van bewustzijn zorgt ervoor dat je in een zo volledig mogelijke diepe ontspanning terecht komt, hierbij ben je wel wakker. Het is niet zo dat je echt slaapt.

Er wordt beweerd dat Yoga Nidra veel vage klachten kan verminderen, of hier officieel bewijs voor is weten wij niet. Maar de technieken gaan al eeuwen mee, dus er zal ergens wel een kern van waarheid in zitten.

Deze stijl Yoga Nidra zou o.a. helpen tegen het verlichten of verminderen van:

 • Spanningen en angsten
 • Hoofdpijn klachten
 • Pijn op de borst
 • Duizeligheid
 • PTSD (posttraumatische stress)
 • Hartkloppingen

Waarom Yoga Nidra: Reis door de Chakra`s aanschaffen?

Je wilt dit aanschaffen om je energiebalans weer op orde te brengen, en je wilt ontspanning voelen. Ja toch? We hebben net al enkele voordelen benoemd, maar hoe zorg je dat je energiebalans op orde is?

Wat is het Chakra systeem?

Het energiesysteem in je lichaam wordt binnen de Yoga wereld het chakra systeem genoemd. Daarbij zijn 7 plekken in je lichaam het belangrijkst. Energie komt in wel meer dan 100 andere plekken in je lichaam tot uiting, maar er zijn slechts 7 chakra`s.

Elk van de 7 chakra`s heeft zijn unieke eigenschappen en uitwerking op het menselijk lichaam. Bij het beoefenen van Yoga leer je het lichaam kennen, en hoe de levensenergie zich uit in het lichaam.

Problemen met je energiestromen door blokkades uiten zich meteen, je voelt je lichamelijk, mentaal en emotioneel uit balans. Denk nog eens aan die burn-out klachten, dit klopt toch? Daarom werkt dit zo goed bij mensen met stress, je komt letterlijk echt tot rust. 

Waarom TV kijken je lichaam en geest niet ontspant

TV kijken, of op je mobiel turen geeft je geen rust. De geest blijft teveel bezig met prikkels van buitenaf. Het gevolg is dat je hierdoor niet goed gaat slapen en moe weer op staat. Indien je last van slaapproblemen hebt of niet goed kan inslapen, dan raad ik je ons andere review aan. Lees dan ons review Perfect Slapen in 7 stappen.

Voordelen van Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

De Voordelen lijken ons wel duidelijk, de prikkels die zorgen voor stress worden verminderd of weggenomen. Dit leidt tot een prettig en ontspannen lichaam en geest.

Er is ook niets zweverigs aan, de technieken kunnen door iedereen worden gevolgd. Je bent ook niet verplicht om in kleermakerszit worteltjessoep te eten op een lotusblad 😉.

Een sessie hoeft ook niet lang te duren, we lezen dat veel mensen een Yoga Nidra sessie volgen voor het slapen gaan. Met 20 a 30 minuten per sessie kun je al veel resultaat bereiken lezen we.

Het meeste voordeel bereik je door op een gecontroleerde manier naar je ontspanning toe te werken, hierin wordt je begeleidt door de vele instructie e-book`s en video`s.

In de huidige maatschappij kennen we veel stress, dit uit zich in allerlei vage klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan.

In dit review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s zijn wij van mening dat een Yoga cursus een positief effect op je lichaam kan hebben. En dat hoeft niet eens Yoga Nidra te zijn, dit kan ook een van de andere stijlen zijn. De basis komt in elke stijl altijd terug.

Wie of wat is Happy with Yoga? – verkoper van Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart
Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen

Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen – Happy with Yoga

De auteurs van Yoga Nidra: Reis door de chakra`s zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Zij zijn 2 goed opgeleide Yoga docenten met goede recensies. Rolf en Melanie vormen samen Happy with Yoga.

Op internet en in de media staan Rolf en Melanie goed bekend, ze zijn bekend met veel Yoga stijlen. Heel hun leven staat in het teken van Yoga, het lijkt alsof dit hun fulltime bezigheid is. Ook delen zij veel gratis informatie over Yoga en meditatie op hun website happywithyoga.com.

Lees ook eens ons review over Mindfulness voor het Dagelijkse leven, misschien vind je dit een betere vorm om te starten met Yoga oefeningen.

Dat Melanie en Rolf goed op de hoogte zijn blijkt uit de informatie op hun website. Op de site zien we dat zij veel internationaal erkende diploma’s hebben behaald in o.a. Mindfulness en Yoga.

Enkele voorbeelden van Rolf en Melanie`s Yoga diploma`s zijn:

 • YACEP
 • E-RYT500
 • Hatha Vinyasa

Waar vind ik een goede Yoga workshop?

Door de tijd heen hebben Rolf en Melanie meer dan 300 uur meditatie gevolgd. Gedurende de afgelopen jaren zitten zij ook gemiddeld 6 maanden per jaar in het buitenland voor training en opleiding. Denk hierbij aan Yoga in Bali Indonesië, Cambodja en Polen. Die laatste vind ik vreemd, maar ik ben geen expert.

Rolf is tevens opgeleid (level 2) in de methode van Wim Hof, Wim Hof staat bekend als de Iceman. Die man op TV die altijd halfnaakt in de sneeuw, of het ijswater gaat liggen, Brrrrrrr.

Nog een ding willen we melden, ben je al enthousiast geworden met Yoga door dit review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s? Als het antwoord JA is, dan bestaat de mogelijkheid om een yoga retreat in Nederland of België te volgen.

Of als je het nog exotischer wilt kun je ook een Yoga Nidra workshop in Bali of Cambodja met Rolf en Melanie boeken.

Gun jezelf een uitlaatklep en rustpunt, en kom in actie met Yoga!

Is Yoga Nidra: Reis door de chakra`s oplichting?

Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart zijn betrouwbaar, en voor Happy with Yoga hoef je ook niet bang te zijn dat je wordt opgelicht.

Voor ons review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s kregen wij de beschikking over een review copy. Indien jij ook tot koop over gaat krijg je op dezelfde manier toegang tot het product. Er zijn totaal geen aanwijzingen dat je hier te maken hebt met een scam.

Eigenlijk valt er verder niet zoveel te melden over de betrouwbaarheid, het is een goed product en er is een levendige community rondom Happy with Yoga.

KvK nummer Rolf en Melanie

Kamer van Koophandel controle van Happy with Yoga, deze hebben we al eens uitgevoerd. Ook hier is niets vreemds te melden.

Het zou kunnen dat jij de andere reviews niet gelezen hebt, en informeren je daarom alsnog. Aan de onderkant van de meeste sales pagina`s vind je al snel een KvK nummer terug.

Rolf en Melanie doen dit ook, we vinden daar het KvK nummer 65693671. Wanneer je deze door de zoekmachine van de KvK website haalt rolt er netjes een vermelding uit. Het bedrijf is gevestigd in Schiedam, zie de vermelding in de afbeelding hieronder.

Het staat nergens vermeld, maar het pand lijkt alsof er ook een Yoga Studio aanwezig is. Misschien worden hier de Nederlandse cursussen gegeven.

KvK nummer Happy with Yoga

Is Yoga Nidra: Reis door de chakra`s betrouwbaar?

Zojuist heb je gezien dat Happy with Yoga glansrijk door onze KvK check is gekomen, maar er zijn nog veel meer eigenschappen waardoor wij het als betrouwbaar beoordelen.

We sommen de eigenschappen hieronder voor je op:

 • Alles is traceerbaar
 • Rolf en Melanie zijn geen pseudoniemen (schuilnaam)
 • Lijst met indrukwekkende partners
Partners van team Happy with Yoga

Betaling van Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

De verkoop verloopt via een bekend betaalplatform PayPro, dit geeft ook een vorm van betrouwbaarheid aan het product.

Verkopers kunnen een account aanmaken en zien hoe goed een product verkoopt. Wij hebben namens reviewkeizer ook een account, daarom kunnen wij ook zien dat het product goed wordt verkocht.

Met de betrouwbaarheid en kwaliteit lijkt het dus wel goed te zitten. Paypro zal ook geen zaken doen met oplichters en een bedrijf goed doorlichten voor ze hen aannemen.

Op het oordeel betrouwbaarheid geven wij in dit review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s het product een dikke voldoende.

JA: Ik heb genoeg gelezen en wil METEEN aan de slag? Klik SNEL hier om te starten met Yoga Nidra Reis door de chakra`s.

Voor wie is Yoga Nidra: Reis door de chakra`s bedoeld?

Yoga Nidra: Reis door de chakra`s is voor iedere geïnteresseerde. Indien je door praktische oefeningen en technieken meer wilt weten over chakra`s en energiestromen, dan zit je goed.

Rolf geeft deze prachtige volzin ”De cursus helpt je een diepe ontspanning te vinden terwijl je tegelijkertijd werkt aan het veranderen van beperkende overtuigingen en slechte gewoontes”.

In gewoon Nederlands betekent dit gewoon dat je rust vindt en de dagelijkse stress door technieken leert te verminderen.

Persoonlijk heb ik voor ons vorige review: Yoga Nidra 2 sessies uitgeprobeerd. Het voelde fijn en rustgevend, maar de periode was te kort om correcte testresultaten te kunnen delen. Als je hier een paar maanden mee aan de gang gaat, denk ik wel dat je goede resultaten kan bereiken.

Het review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s | Handleiding Yoga Nidra oefeningen!

In ons vorige review Yoga Nidra beoordeelde wij het hoofdproduct als ietwat te kort, het e-book vonden wij te dun. Dat is met Yoga Nidra: Reis door de chakra`s wel anders, we staan met ons mond open bij het zien van zoveel informatie.

Happy with Yoga wil uiteraard niet dat wij betaalde content bekend maken, maar we willen je toch informeren wat je ontvangt als je besluit te gaan beginnen met Yoga.

Deel 1 Welkom bij Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

 • In het eerste deel van de cursus krijg je een soort introductie, door middel van 2 e-books en 6 video`s leer je de basis over Yoga Nidra en chakra`s. Ook is het belangrijk je Sankalpa te bepalen.
 • Je zult je misschien afvragen: Wat is sankalpa? Sankalpa is het bepalen en opschrijven van jouw vastberaden besluit om je volledig te focussen op je doel.
 • De video`s zijn kalm en sereen ingesproken, dit komt erg prettig over.

De gehele cursus die uit 22 onderdelen bestaat leert je alles om eindelijk tot rust te komen, waardoor de balans in je leven weer terugkomt. 

Deel 2 Chakra Yoga Nidra cursus handleiding

In de cursus handleiding gaat men dieper in op de energiestromen, of te wel de chakra`s. Elke chakra wordt uitvoerig beschreven, en uiteraard waar ze voor dienen.

De opmaak van het boek is goed en duidelijk, alles is eenvoudig uitvoerbaar en niet zweverig. De volgende Chakra`s komen in de handleiding aan bod:

 • Chakra 1 Muladhara (wortel chakra) Deze chakra gaat over je verbinding met de aarde
 • Chakra 2 Svadhistana (Sacraal chakra) De energie gaat over genieten en anderen inspireren om vreugde te omarmen.
 • Chakra 3 Manipura (Zonnevlecht) Deze chakra stimuleert het handelen en handigheid. Het leert je risico`s nemen en de leiding nemen.
 • Chakra 4 Anahata (Hart chakra) Anahata stimuleert intelligentie en compassie. Je hebt respect voor alles wat leeft.
 • Chakra 5 Vishuddha (Keel chakra) De Vishuddha geeft je de energie om te zingen en je zelfexpressie te tonen. Je kunt moeilijke zaken eenvoudig uitleggen.
 • Chakra 6 Ajna (Derde oog) Ajna leert je zelf intuïtie te vergroten, luisteren naar je eigen gevoel.
 • Chakra 7 Sahasrara (Kruin chakra) Sahasrara is de verbinding met het universum. Hier leer je het verleden te laten rusten en je te richten op de toekomst.

Deel 3 Werkboeken Reis door de chakra`s

De werkboeken behandelen per chakra de belangrijkste oefeningen.

Deel 4 Chakra Yoga Nidra sessies

In de Yoga Nidra sessie worden een aantal sessies aangeboden zoals je deze ook ontvangt in de cursus van Yoga Nidra. Echter is deze cursus veel uitgebreider en worden ook de 7 belangrijke chakra`s en energiestromen besproken.

Deel 5 Veel gestelde vragen

Dit hoofdstuk spreekt voor zich, alle mogelijke vragen die Rolf en Melanie ooit over Yoga Nidra hebben gehad vind je hier terug. Waar moet je dan aan denken? Veel praktische zaken zoals bijvoorbeeld de toepassing van Yoga in je dagelijkse routine.

Wat zijn de ervaringen over Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

Geen review is compleet zonder klantervaringen. Herinner je nog het aantal bedrijven waar Rolf en Melanie mee samenwerken? Wij denken dat dit al genoeg zegt hoe de buitenwereld over hen denkt.

Ze beschikken ook over een actieve FaceBook pagina, hier vinden we veel leuke berichten en ervaringen over Reis door de Chakra`s terug. Wat er in de vele reviews en ervaringen uitspringt, is de liefde voor Yoga. In elke cursus van Happy with Yoga zien we dit terug.

Review Yoga Nidra Reis door de chakra`s ervaringen

Conclusie + Yoga Nidra: Reis door de chakra`s kopen

Je merkt dat Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart leven voor Yoga, hierbij willen ze iedereen overtuigen dat Yoga Nidra een gezonde levensstijl is. Ze hebben 5 cursussen ontwikkeld waarvan wij er nu 3 hebben gereviewd en positief beoordeeld.

Yoga Nidra: Reis door de chakra`s is een wat uitgebreidere cursus dan de “standaard” Yoga Nidra cursus. De focus ligt ook meer op de 7 energiestromen die we de chakra`s noemen.

Iedereen die door een bepaalde reden stress ervaart kan de energiebalans van zijn of haar lichaam herstellen. Met als prachtig eindresultaat, ontspanning door je hele lichaam.

De prijs is ook redelijk, 87 euro (prijspeil maart 2020) is een prima prijs voor de gehele cursus, weet dat je al snel meer betaalt voor een aantal lessen in een Yoga school. Het product is verder compleet en opgedeeld in tekst, audio en videomateriaal. 

Verder kun je deelnemen aan een besloten Yoga community van gelijkgestemden. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je ook lekker individueel aan de gang. Met 20 a 30 minuten per dag kom je snel in de juiste ontspanning modus. Het hoeft dus ook niet veel tijd te kosten.

Zoek je een een leuke Yoga vorm om spanning weg te vloeien, wacht NIET langer en start meteen, team Happy with Yoga haalt er alles uit! Koop een yoga mat bij de Decathlon en werk aan je gezondheid.

Risico is er niet, ben je niet tevreden dan krijg je je geld terug. Als je op de groene button hieronder drukt kun je meteen starten. Wachten is niet nodig, je ontvangt meteen toegang.

Voor- en nadelen van Yoga Nidra: Reis door de chakra`s

 • Veel goede Yoga Nidra e-books, audio en video sessies

 • Gratis toekomstige updates

 • NIET GOED GELD TERUG garantie zonder beperking

 • Professionele begeleiding van ervaren Yogadocenten

 • Weinig, je moet wel tijd steken in de oefeningen

Review Yoga Nidra reis door de chakra`s

Yoga Nidra: Reis door de chakra`s!

Probeer het risicoloos, met de 30 dagen NIET GOED GELD TERUG garantie!

DIRECT naar de geheime KORTING pagina!

Wanneer je het review Yoga Nidra; Reis door de chakra`s hebt gelezen, dan moeten een aantal prangende vragen hopelijk beantwoord zijn. Wij hebben ons uiterste best gedaan in review Yoga Nidra: Reis door de chakra`s voor een zo volledig mogelijk beeld.  

 • Is Hapy with Yoga betrouwbaar?
 • Wie is Melanie Poldervaart?
 • Wie is Rolf van Baalen?
 • Wat is Yoga Nidra?
 • Is Yoga Nidra; Reis door de chakra`s oplichting?
 • Is Yoga Nidra; Reis door de chakra`s betrouwbaar?
 • Wat zijn ervaringen over Yoga Nidra; Reis door de chakra`s
 • Is Yoga Nidra; Reis door de chakra`s een scam?
Yoga Nidra Reis door de chakra`s
Yoga Nidra Reis door de chakra`s

Beoordeling door Leon van Marketheme,

13 mrt 2020
5

Complete cursus die zorgt voor de juiste energiebalans in je lichaam, zodat je heerlijk kunt ontspannen.

Wij vinden 87 euro voor 22 Yoga Nidra lessen is niet duur te noemen. Yoga scholen zijn veel duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *