Review Online cursus Minimaliseren

Ruim je leven op en creëer meer tijd, ruimte en vrijheid in 7 weken!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
gele achtergrond met twee vogels op een lijn ter ondersteuning van review online cursus minimaliseren

In dit review online cursus minimaliseren gaan we kijken of jij ook je hoofd leeg kunt maken door je huis en leven eens goed op te ruimen. Met de online cursus minimaliseren laat het team van HappywithYoga zien hoe dit jouw leven kan verrijken.

In deze hectische tijd kan het je wel eens allemaal te veel worden. Wist je dat als je je huis opruimt, dat je je ook fysiek en mentaal beter voelt? Dit is de kern van de online cursus minimaliseren.

Al die overbodige spullen die je gedurende je leven verzamelt moet je allemaal verzorgen en schoonmaken. Dit kost mensen soms zoveel tijd dat ze daar behoorlijk stress van krijgen. Maar wat kun je hier nu aan doen? Wij beoordelen de cursus op kwaliteit en bruikbaarheid, lees snel verder!


Inhoudsopgave


Wat is een online cursus minimaliseren?

Misschien herken je bij jezelf wel de situatie dat je een heel huis vol spullen hebt maar niet echt gelukkig bent. Daar kun je iets aan doen door alleen de spullen te houden waar je blij van wordt en al het andere te verminderen. We gaan ontspullen! Happywithyoga heeft hier een heel mooi citaat over:

“Het doel van Minimalisme is niet om zoveel mogelijk spullen weg te gooien, maar om de tijd, ruimte en vrijheid te vinden voor de dingen die je écht belangrijk vindt.”

citaat: Sven Poldervaart

Gedurende de dag wordt je continu geprikkeld en eisen dingen je aandacht, maar jij wilt gewoon rust in je leven. Je kunt een cursus Yoga volgen of tijd vrij willen maken voor meditatie. Deze cursus leert je ook om de rommel in je huis op te ruimen. Waarom?, deze rommel leid je af van het feit waar het werkelijk om draait. Waar het om draait is tijd voor jezelf, je familie en de dingen die jij belangrijk vindt. Iedere keer dat je onnodige dingen koopt kost dit je geld, en leidt dit je af van werkelijk gelukkig zijn.

Jij staat hier niet alleen voor, Sven Poldervaart leert je alle tips en trics om dit voor elkaar te krijgen in een aantal overzichtelijk modules.


Wie is Sven Poldervaart?

foto van Sven Poldervaart online cursus minimalisme
Sven Poldervaart

Wij kennen Sven Poldervaart als de man van Melanie Poldervaart. Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen zijn de autoriteit in Nederland en België op het gebied van Yoga. Bekijk bijvoorbeeld eens ons review over Yoga Nidra of Yoga Stap voor Stap. Sven Poldervaart neemt de cursus minimaliseren en ontspullen voor zijn rekening in het team HappywithYoga.

Sven heeft behoorlijk wat titels, hij weet waar hij over spreekt. Zo is hij bijvoorbeeld RYT®200 Certified, dit houdt in dat hij een geaccrediteerde Registered Yoga Teacher is die de opleiding van 200 uur met goed gevolg heeft afgelegd. Verder is Sven gespecialiseerd in Hatha Vinyasa yoga.

Maar misschien nog wel het belangrijkst, hij is de Minimalisme expert in het team. Naast de cursus doet hij ook veel aan bloggen over minimalisme en ontspullen. Zijn taak binnen het team is operationeel manager, in die rol houdt hij ook de website bij. Hij zorgt ervoor dat het team blijft functioneren.

We hoeven je vast niet uit te leggen dat minimalisme goed samen gaat met Yoga, Sven inspireert mensen met zijn eigen minimalistische levensstijl. Wees je bewust dat je de online cursus minimaliseren ook kunt volgen zonder Yoga te beoefenen.


Is online cursus minimaliseren betrouwbaar?

Je hebt de overkoepelde organisatie Happywithyoga nu al een paar keer gehoord. We kunnen de vraag over betrouwbaarheid met één woord beantwoorden: JA. Dit kunnen wij goed onderbouwen omdat wij al minstens 3 andere cursussen van deze mensen hebben gereviewd. Uit niets is toen gebleken dat er ook maar iets valt aan te merken op de werkwijze van deze mensen.

Wij hebben belangeloos een reviewkopie gekregen om dit review online cursus minimaliseren uit te voeren. Ook hebben wij nog even kort persoonlijk contact gehad hierover, deze mensen komen ook aan de telefoon oprecht over. Ik zou zeggen check nog even een ander review van ons om meer over hen te weten te komen. Om je toch ook in dit review nog iets meer zekerheid te geven nemen we de KvK registratie van HappywithYoga op.

Indien je de sales pagina van online cursus minimaliseren bekijkt, dan kun je onderaan naar de hoofdwebsite. Op de homepage tref je daar onderaan het KvK nummer 65693671. Deze halen wij altijd door de zoekfunctie bij de KvK, en komen er dan achter dat ook daar niets op valt aan te merken.

KvK nummer Happy with Yoga
KvK uittreksel van online cursus minimaliseren

Ontspullen en minimaliseren cursus kopen?…. of niet?

In de voorgaande paragrafen hebben we wat formaliteiten doorlopen, laten we nu eens wat dieper op de cursus zelf ingaan. Wanneer zou je nu willen gaan minimaliseren? Sommige mensen willen minimaliseren voor een verhuizing, of ontspullen met het gezin. Voor dit review online cursus minimaliseren gaan we ervan uit dat je niet extreem wilt ontspullen. Wanneer je huis tot de nok toe volstaat en je een tunnel door je woonkamer moet graven, bel dan Peter van der Vorst van het RTL4 programma ‘mijn leven in puin’‘. Dan heb je echt meer nodig dan deze cursus 😉

Na betaling krijg je snel je inlog gegevens per email, na contact met Sven hadden wij binnen enkele minuten toegang tot de cursus online minimaliseren. Je komt in onderstaande ledenomgeving terecht. We nemen hier de introductie op, we kunnen helaas geen betaalde content publiceren zoals je zult begrijpen, maar zo krijg je wel een goede indruk.

De lay-out van de cursus is een bekende, wij komen deze structuur en lay-out vaker tegen. Dit is een template voor cursusaanbieders, hier is verder niets op aan te merken. De lessen zijn overzichtelijk gerangschikt, en er zit een goede opbouw in de lesstof. Het voorbeeld hieronder toont je de introductie.

ledenomgeving review online cursus minimaliseren
review online cursus minimaliseren ledenomgeving

Goede online cursus ontspullen zoeken, hoe doe je dat?

Indien je gaat zoeken naar een goede cursus voor een minimalistische levensstijl, dan kom je al snel bij Sven Poldervaart uit. Dat was althans onze ervaring nadat wij zochten op de betekenis van minimalisme. Wij zijn van mening dat je niet veel verder hoeft te zoeken, HappywithYoga is een autoriteit in Nederland en België op het gebied van ontstressen.

Welke onderwerpen komen dan aan bod? Na een korte introductie waarin Sven zich voorstelt, legt hij uit hoe de cursus in elkaar steekt en welke volgorde je het best kunt aanhouden. Wij vonden dit wel handig om te weten voor je start met de overige video’s.

De online cursus minimalisme is opgebouwd uit de volgende vier hoofdmodules:

 • Module 1: Ontspullen
 • Module 2: Consuminderen
 • Module 3: Versimpelen
 • Module 4: Bewustwoording

Introductie online cursus minimaliseren

De cursus handleiding die je kunt downloaden in de ledenomgeving is kort en bondig, het vertelt je alles wat je moeten weten om de cursus met succes te doorlopen. De PDF is net netjes verzorgd en leest prettig. In de de introductie video legt Sven zijn persoonlijke ervaring met minimaliseren uit, en de reden hoe de cursus tot stand is gekomen. Je moet leren welke spullen bijdragen aan geluk en welke niet. Spullen die je geen geluk geven moet je opruimen.

Modules consuminderen en versimpelen

In module consuminderen wordt je geleerd niet alle prullaria te kopen die je tegenkomt, de kern van deze module is alleen dingen te kopen die je echte nodig hebt of belangrijk vindt. Denk maar na, moet je 20 verschillende bloempotten hebben, die alleen maar in de weg staan?

De kern van module versimpelen draait om het feit, dat je geluk haalt uit de kleine dingen in het leven. Je hebt veel meer aan tijd met je familie en vrienden, dure spullen maken je echt niet veel blijer. Sven onderbouwt dit in zijn video`s door wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn.

Of kijk een naar de Tibetaanse monniken, onderzoek heeft aangetoond dat zij de gelukkigste mensen op aarde zijn. Zij houden zich de hele dag bezig met mindfulness en meditatie, ze hoeven zich niet druk te maken over rommel en verplichtingen. Je hoeft geen monnik te worden, dat is wel het andere uiterste, maar je leven vullen met alsmaar spullen en rommel kopen geeft je alleen maar stress en zorgen.

Module bewustwoording

In de vierde module Bewustwoording leert Sven je hoe je omgaat met energie, aandacht en geld. Je hoeft niet in een kaal huis te zitten, dat is niet waar het om draait. Je huis moet juist gezellig zijn en gevuld met de dingen die je wel energie geven. Dit zal je stress verminderen en je leven versimpelen, pas dan kun jij je richten op zaken die jou wel gelukkig maken.

BONUS 1: ‘Minimaliseren met een gezin en kinderen’

Elke goede cursus geeft wel 1 of meerdere bonussen weg, zo ook bij deze online cursus minimaliseren. We hebben het eerder kort aangestipt, hoe doe je dat nu ontspullen met een gezin? Of je dit nu met zijn zijn tweeën of met een gezin doet, Sven geeft jou een duidelijk stappenplan minimaliseren. Buiten het stappenplan minimaliseren krijg je allerhande tips en trucs hoe je toch ook met een gezin de boel op order houdt.

Wij vinden dit echt een toevoeging op het geheel, met kinderen is ruimte voor jezelf en alles opgeruimd houden wel één van de moeilijkste dingen. We hebben zelf ook wat tips in ons achterhoofd opgeslagen die we snel eens gaan toepassen 😉

BONUS 2: Exclusief interview van Rolf (van Baalen) & Sven Poldervaart over minimalisme

In deze video leggen Rolf van Baalen en Sven je uitgebreid de voordelen uit van de minimalistische levensstijl. Zij geven hun mening en laten je ook weten wat minimalistische onzin is. Veel mensen denken bij minimalisme dat je op een kleedje in een lege witte kamer moet zitten, en dat is echt onzin.

Enthousiaste en toegewijde Facebook community

Indien je dit wenst krijg je toegang tot een besloten Facebook groep, dit is niet verplicht. dus als je dit niet wilt hoef je niets te delen. Wij vinden dit wel een voordeel, we zien dit ook bij veel andere cursussen. Een groot voordeel is dat je gewoon even kunt sparren met medecursisten. Soms ontstaan er zelfs vriendschappen, dit is echt goud waard zo`n groep!.


Doelgroep voor het kopen van deze online cursus ontspullen

De groep mensen die deze cursus online minimaliseren kopen is heel divers. Na een gesprek met Sven bleek dat dit van jong volwassen tot 80 jaar te zijn. Meestal zijn het mensen die het jachtige bestaan een beetje zat zijn en een pas op de plaats willen maken, een beetje onthaasten dus. Daar hoort een opgeruimd huis, en een opgeruimd hoofd bij.

Deze mensen hebben een volle agenda en willen graag toekomen aan wat meer tijd voor henzelf. Zij zien ook in dat het telkens kopen van nieuwe spullen hen niet gelukkig maakt. Dit soort mensen kopen deze cursus online minimaliseren.


Waar voor je geld? Prijs-kwaliteitsverhouding online cursus minimaliseren

Laten we in dit review online cursus minimaliseren eens kijken naar de prijs. Op dit moment is er een kortingsactie en betaal je geen € 366 maar eenmalig € 87 voor het gehele pakket. Wij vinden dit niet duur, na het beoordelen van andere cursussen kunnen we zeggen dat het net boven het gemiddelde zit. Je krijgt er behoorlijk wat goede e-books en instructievideo`s voor. De video’s zijn van goede kwaliteit in HD 1080p.

Als je ziet dat je daar alle onderstaande producten voor krijgt, dan kunnen we dit onmogelijk een miskoop noemen. Indien deze cursus er voor zorgt dat jij beter in je vel komt te zitten, dan is dit niet veel. Indien je een consult bij een traditionele specialist aanvraagt ben je dit bedrag ook al kwijt, met dit product blijf je levenslang toegang houden tot de informatie en de toekomstige updates.

 • Uitgebreide cursushandleiding online cursus Minimalisme
 • 8 exclusieve trainingsvideo’s die je helpen om meer diepgang te vinden
 • Audio oefeningen voor meer mentale helderheid
 • 4 werkboeken met praktische oefeningen en begeleiding voor de vier verschillende modules
 • Toegang tot een toegewijde Facebook community
 • Professionele begeleiding
 • De bonusmodule ‘Minimaliseren met een gezin en kinderen’
 • Interview van Rolf & Sven over minimalisme
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Niet GOED GELD TERUG garantie na beoordeling cursus online ontspullen

Geel logo niet goed geld terug

Indien jij besluit tot het kopen van deze online cursus minimaliseren, dan heb je standaard recht op de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Alles wat jje online koopt mag je binnen 14 dagen weer retour sturen.

Maar Sven is zo overtuigd dat hij met dit product jou kan helpen aan meer vrijheid en rust, dat hij deze termijn verlengd tot wel 30 dagen niet goed geld garantie. Indien jij binnen die 30 dagen denkt, nou……dit is helemaal niks voor mijn, geen probleem. Stuur Sven gewoon een mailtje en je krijgt zonder moeilijke vragen gewoon je aankoop bedrag weer terug.

Dit programma minimaliseren zorgt voor rust in je hoofd, NIET tevreden is 100% je geld terug.


Ervaringen of recensies van andere gebruikers

We moeten eerlijk zijn, we hebben uitgebreid gezocht op Internet naar recensies over de cursus online minimaliseren. Helaas hebben we weinig ervaringen van anderen gevonden. In de besloten Facebook groep vonden wij wel wat positieve reacties, maar we hoopten je wat meer te kunnen bieden.

Is dit slecht? Wij denken van niet, als we afgaan op de overige cursussen van HappywithYoga dan zit dat wel goed. De mensen die de cursus volgen geven wel aan dat zij tevreden zijn en dat het hen wel helpt in het verkrijgen van interne rust en een gelukkiger leven. Ook het feit dat de auteur weinig refunds hoeft uit te keren zegt wel iets over de kwaliteit van de cursus.

Onderstaand afbeelding is van de FaceBook groep Happy with Yoga, en niet direct van de cursus online minimaliseren. kijk voor de grap eens naar het aantal volgers en likes. Het zou mij echt verbazen dat jij niet tevreden zult zijn.

review-yoga-stap-voor-stap positieve-ervaring-2

Je hebt de 30 dagen garantie, bevalt het je niet? Dan stuur je het het toch weer terug! Sven biedt je 100% tevredenheidsgarantie.


Conclusie – Online cursus minimaliseren kopen of niet?

Voor degene die snel een oordeel wil hebben, hoeft alleen deze conclusie van ons review online cursus minimaliseren te lezen. We nemen hier de belangrijkste punten nog even kort door. Voor een (tijdelijk) eenmalig bedrag van € 87 krijg je een kwalitatief goede cursus met veel e-books en instructievideo’s in HD formaat.

De cursus is bedoeld voor mensen die het jachtige bestaan willen ontvluchten, en met minder spullen door het leven willen gaan. Veel spullen in je huis betekent onrust in je hoofd. Alleen de spullen die je niet gelukkig maken kun je beter wegdoen. Met deze cursus bereik jij meer vrijheid en wordt je weer gelukkiger. Dit zijn veelal de mensen met een overvolle agenda die wat meer tijd voor henzelf willen verkrijgen.

De auteur Sven Poldervaart is een gediplomeerd Yoga docent en minimalisme expert. Als één van de teamleden van Happy with Yoga weet hij dus waar hij over spreekt. Happy with Yoga is de autoriteit in Nederland en België op het gebied van Yoga, mindfulness en gewoon eenvoudig RUST in je hoofd!

Je hoeft niet bang te zijn dat je een kat in de zak koopt, deze verkoper is betrouwbaar. Mocht je ondanks allles toch twijfelen of dit wel is waar je naar op zoekt bent. Weet dan dan je het risicoloos kunt uitproberen, binnen 30 dagen na aankoop kun je zonder lastige vragen je geld terug krijgen.

Als eindconclusie kunnen wij zeggen dat wij dit een prima cursus vinden. Onze mening is, dat dit jou zeker op het goede pad richting een gelukkig leven kan zetten. vind jij dit ook?, start dan meteen, en meld je aan via de groene knop hieronder.


Voor en nadelen van de online cursus minimaliseren

 • Veel en goed cursus materiaal
 • Besloten Facebook community
 • Begeleiding van professionele docenten
 • € 87 voor een gelukkig leven –> GOUD waard!
 • Prijs cursus net iets boven het gemiddelde
 • Elke cursus vereist wel inzet
 • …weinig eigenlijk

logo online cursus minimaliseren

Online cursus Minimaliseren – Happy with Yoga

Druk snel op de groene knop, en begin een leven in rust en vrijheid!

Direct naar de geheime korting pagina
Online cursus Minimaliseren – Happy with Yoga
Online cursus Minimaliseren – Happy with Yoga

Beoordeling door Leon van Marketheme,

24 jun 2020
4

Voor € 87 krijg jij alle handvatten om tot rust te komen door te ontspullen!

Houdt meer geld over en doe de dingen die je echt belangrijk vindt.

We hopen dat we je eind op de goede weg hebben geholpen met ons review online cursus minimaliseren. Indien jij je inzet zal dit een grote ommekeer in positieve zin op je leven veroorzaken. Onderstaande vragen zijn hopelijk beantwoord:

 • Is Online cursus Minimaliseren betrouwbaar?
 • Wie is Sven Poldervaart?
 • Wat is Online cursus Minimaliseren?
 • Is Online cursus Minimaliseren oplichting?
 • Wat zijn ervaringen over Online cursus Minimaliseren?
 • Is Online cursus Minimaliseren een scam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.