Review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum – GRATIS e-book van Beleggen.com

De meest gestelde vragen over de Bitcoin en Ethereum

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

In dit review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum gaan we eens kijken wat dit gratis e-book van het beleggingsplatform beleggen.com voor jou kan betekenen. Wij van reviewkeizer hebben ons gratis aangemeld, en waren meteen prettig verrast.

We verwachtten een PDF e-book van een paar pagina’s, maar dat blijkt zeker niet het geval! We zien een zeer uitgebreid e-book van wel 93 pagina’s. Voor een e-book dat gratis wordt weggegeven krijg je veel informatie. Alle vragen waar je als beginnend crypto belegger mee zit , worden wel beantwoord.

Denk hierbij aan vragen als, wat is Bitcoin nu eigenlijk? Of hoe moet ik Bitcoin kopen? Zie dit als een Bitcoin voor beginners boek. En als je dan Bitcoin wilt kopen, hoe moet je dan een Bitcoin wallet maken? Wat is een Bitcoin wallet? Als dit soort vragen worden behandeld in de Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum. Lees snel verder wat wij ervan vinden.


Review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum

Naast de inleiding en voorwoord begint het e-book met een duidelijke inhoudsopgave. De hoofdstukken zijn niet genummerd, en hebben slechts een titel. Per hoofdstuk worden een x-aantal vragen beantwoord. Wat wij erg goed vinden is dat Harm van Wijk en Jan Robert Schutte beginnen met een goede basis en vervolgens wat dieper op de stof ingaan.

Hieronder sommen we de hoofdstuk titels voor je op. In de volgende hoofdstukken zullen we kort ons oordeel over de deel hoofdstukken geven.

 • Basis
 • Altcoin
 • Platformen & Wallets
 • Handelen in Bitcoin
 • Wetgeving en Regulatie
 • Techniek
 • Ethereum

Basis over Bitcoin en cryptocurrencys

In hoofdstuk word je letterlijk geïnformeerd over de basis van Bitcoin, De eerste vraag in het document is ook: Wat is precies Bitcoin? Deze vraag wordt in één pagina beantwoord en begint bij het ontstaan van de Bitcoin in 2009. We halen nu enekele vragen uit het eerste hoofdstuk, omdat het er gewoon te velle zijn om ze allemaal te behandelen.

Mensen denken vaak dat ze geen Bitcoin kunnen kopen omdat de prijs van 1 BTC nu erg hoog is. Maar er bestaat ook een kleinste eenheid van Bitcoin. Deze kleinste eenheid noemen we een ‘Satoshi’ en is 0,00000001 Bitcoin. Door kleine delen te kopen kun je toch investeren.

Hoe kun je investeren of beleggen in Bitcoins? Zonder heel diep te gaan wordt je op begrijpelijke wijze uitgelegd dat je Bitcoin kunt kopen en vasthouden, of te handelen op een cryptobeurs. Voor beleggen hoef je geen computernerd te zijn, hiervoor zijn prima Nederlandse platformen waar je terecht kunt.

Wat een ook een goede vraag vinden is de volgende: Waar kan ik koersinformatie vinden over Bitcoin? De koers van Bitcoin verschilt een klein beetje per beurs waar deze door vraag en aanbod tot stand komt. Een goed site om de koers te volgens is Coinmarketcap.com.

We willen eindigen met een belangrijke opmerking. Op dit moment drukken heleboel landen extra geld bij, dit zorgt voor een grotere inflatie. Met cryptocurrencys kun je jouw vermogen beschermen, omdat regeringen tot op zekere hoogte geen invloed hebben op cryptocurrencys. Bitcoins kunnen alleen gemined worden tot een aantal van 21 miljoen stuks, hierdoor zal het zijn waarde behouden. Er wordt een kunstmatige schaarste gecreëerd en er kunnen er nooit meer dan 21 miljoen komen.

Samengevat kunnen we in deze review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum zeggen, dat je hier een prima basis aangeleerd krijgt.


Altcoins

In het Altcoins hoofdstuk worden naast de gebruikelijke vragen als: Wat zijn Altcoins? en wat is een smart contracts nog één andere leuke vraag beantwoord? Deze trok onze aandacht.

Deze vraag is, Waarom zou de waarde van Bitcoin blijven nu er tientallen anderen cryptocurrencys zijn? Eigenlijk valt het lastig te zeggen hoe de Bitcoin zich over 5 jaar verhoudt met andere cryptocurrencys. Maar de techniek van Bitcoin is toegespitst op het betalingsverkeer van Bitcoin, en volgens Beleggen.com één van der betere.

XRP Vraag uit Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum

Vervolgens wordt de Ripple (XRP) Altcoin besproken. De XRP is niet echt een decentrale cryptomunt in tegenstelling tot Bitcoin. Ripple is echter wel een goede oplossing en gebruikt om het betalingsverkeer tussen banken goedkoper te maken.

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency, je kunt de rangorde van coins zien in de eerder genoemde coinmarketcap.com website. kort en krachtig wordt je de basis uitgelegd van Ethereum en Smart contracts.


Platformen & Wallets Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum

In dit hoofdstuk krijg je uitgelegd hoe je je Bitcoin en Ethereum moet opslaan. Dit is erg belangrijk, omdat je zelf verantwoordelijk bent hiervoor. De derde partij (de commerciële bank) is er tussenuit, je kunt dus niemand vragen even je wachtwoord te resetten. Goed opslaan, en je wachtwoord en private keys bewaren is heel belangrijk!

Voorbeeld crypto wallets

Verder gaat dit hoofdstuk je voorlichten over exchanges, exchanges zijn handelsplatformen waar je cryptocurrencys net als bij de aandelenbeurs kunt kopen en verkopen. We vinden vooral de links die je krijgt naar Bitcoin verkopers en Crypto Exchanges erg handig, zo weet je dat je de juiste exchanges voor beginners gebruikt.


Handelen in Bitcoin en Ethereum

Moet je gaan handelen in Bitcoin? er moet natuurlijk niets, maar de trend is nog steeds opwaarts. Hoe lang dit zal duren weet niemand. Maar vraag je het ons in deze Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum, dan denken wij dat het de volgende technologiesprong kan worden. Net als het Internet eind jaren negentig en de opkomst van de mobiele (smart)telefoon denken wij dat dit de toekomst van ons financiële systeem wordt.

Het hoofdstuk over handelen beantwoord ook vragen over Bitcoin Futures en opties. Voor een gratis document krijg je behoorlijk veel informatie, zoals de voor- en nadelen van bepaalde beurzen. Maar de opties zelf hebben ook voor – en nadelen. Opties zijn best complex, maar in een weloverwogen portefeuille kunnen ze niet ontbreken. Wil je verder met Opties, lees dan eens ons review Geld Verdienen met Opties wat wij hebben gemaakt.

Twee vragen vonden wij erg interessant: kun je in Bitcoin investeren zonder het risico geld te verliezen. En de tweede vraag: Is het realistisch om met Bitcoin geld te verdienen. Beiden zijn met “Ja” te beantwoorden. Wil je weten hoe?, schrijf je in voor het boek en je komt het te weten.


Wetgeving & Regulatie

Overheden staan over het algemeen positief tegen cryptocurrencys, zij zien ook de voordelen van de digitale munten. Wat niet veel mensen in de gaten hebben is dat de financiële crisis van 2008 niet opgelost is. De schulden van toen zijn gefinancierd met nog meer schuld. Dit kan niet zo doorgaan en uiteindelijk uitmonden in een nog grotere crisis en een reset van ons geldsysteem.

Centrale banken zijn daarom achter de schermen bezig met een eigen digitale munt. Hier wordt niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, wanneer het grote publiek te horen krijgt dat de centrale bank niet meer achter de euro staat, dan kan de munt vallen.

Steeds meer landen lijken de munt ook als wettige betaalmiddel te accepteren. Zowel wij in dit review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum, maar ook beleggen.com denken dat crypto niet meer te verbieden is door landen. Het kan ook bijna niet omdat er geen derde partij is die de macht heeft. Veel mensen in derde wereld landen gebruiken het, omdat de eigen munt aan inflatie onderhevig is.

Uiteraard moet je ook belasting betalen over je Bitcoin en Ethereum, hoeveel wordt je met een tabel duidelijk gemaakt.


Techniek achter Bitcoin en Ethereum

In het techniek hoofdstuk leer je dat Bitcoin ooit ontworpen is om online betalingen van peer-to-peer mogelijk te maken, zonder de tussenkomst van een commerciële financiële partij. In eenvoudig te begrijpen taal worden wat technische begrippen uitgelegd.

Dan komt er weer een zeer goede vraag: Wat is de onderliggende waarde van Bitcoin? Geld werd tot 1971 gedekt door de goudstandaard. We geven je de verkorte uitleg: De Bitcoin heeft geen onderliggende waarde, maar dat heeft “normaal” geld eigenlijk sinds het loslaten van de goudstandaard ook niet meer. Miners krijgen Bitcoins als beloning voor het delven. Omdat het maximaal aantal Bitcoins op 21 miljoen staat, krijg je schaarste. Net als bij andere beleggingen, waar schaarste is, willen beleggers het hebben, en heeft het “waarde”.

Een veel gehoorde klacht over Bitcoin is dat transacties traag worden afgehandeld. Jouw aan of verkoop moet in het “grootboek” de blockchain worden bijgewerkt. Hiervoor is een oplossing ontworpen, het Lightning Network, hiermee is het mogelijk snel een kop koffie af te rekenen in een koffiebar. Bitcoin is nu nog meer een manier om vermogen in vast te leggen.


Ethereum

We hebben het in deze review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum vooral over de Bitcoin. Dit komt omdat het de grootste en eerst bestaande munt is. Ethereum is aan een opkomst bezig en je leert in dit deel wat nu precies het verschil is tussen Bitcoin en Ether. Ether is een gedecentraliseerd platform voor smart contracts.

Het document zit vol informatie waar je echt wat aan hebt, en je kunt het beschouwen als een basis crypto cursus. We willen de volgende vraag nog wel uitlichten: Is Ether interessanter dan Bitcoin? Die vraag vinden ze moeilijk te beantwoorden. De snelheid van Ether is vele malen hoger, en er zijn ook veel toepassingen van de smart contracts van Ether. Ether heeft meer toepassingen, en het aantal voordelen ten opzichte van Bitcoin is groter. Wordt Ether dan ooit de grootste?, niemand die het weet.


Conclusie: Review Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum

De handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum geeft antwoord op vragen die beleggers hebben over één van de belangrijkste trends op financieel gebied uit de geschiedenis.

Ingegaan wordt op onderwerpen zoals: Wetgeving en Regulatie, Altcoins, handelen in Bitcoin, de basis van de Bitcoin, de Techniek en Platforms &
Wallets. Wij staan echt versteld van de hoeveelheid informatie die hier gratis wordt verstrekt. Naar onze mening kun je de het best beschrijven als een mini crypto cursus.


Voor en nadelen van de crypto handleiding

 • Zeer uitgebreid e-book van 93 pagina`s

 • Je leert de basis over crypto en het handelen hierin

 • Crypto is zo fascinerend dat je blijft lezen

 • Gratis basis cursus voor de volgende technologie stap na Internet en de mobiele telefoon

 • Nadelen?….. het is gratis

 • In ruil voor je emailadres ontvang je uitnodigingen voor betaalde content

Review-Handleiding-De-meest-gestelde-vragen-over-de-Bitcoin-en-Ethereum

Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum – Beleggen.com

Wil jij alles weten over Bitcoin en Ethereum? Te beginnen met de basis!

DOWNLOAD HIER JOUW GRATIS E-BOOK GELD VERDIENEN MET BITCOIN EN ETHEREUM
Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum – Beleggen.com
Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum – Beleggen.com

Beoordeling door Leon van Marketheme,

22 mrt 2021
5

Wij hebben ons ingeschreven om het GRATIS e-book Handleiding Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum te ontvangen.

We hebben het voor je beoordeeld en wij zijn aangenaam verrast met zoveel goede bruikbare informatie. Je kunt dit gerust beschouwen als een mini basis crypto cursus. Wil je meer weten over beleggen in cryptocurrencys of aandelen, dan ben je bij Beleggen.com aan het juiste adres.

Gerelateerde reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *