Wat is lightning network?

Wat is lightning network?

Lightning Network is een tweede laag bovenop de blockchain van Bitcoin. Het lightning network wordt nog niet op grote schaal gebruikt. Om het network verder ter verduidelijken moet we even een stap terug.

Bij elke aan en verkoop moeten de transacties op de blockchain van Bitcoin bijgewerkt worden. Als jij Bitcoin aan of verkoopt betaal je kosten om het block met jouw transactie aan te laten passen. Bij drukte kan het lang duren voordat jouw transactie is verwerkt op de blockchain.

Door middel van het meegeven van een hogere “Fee” (geldbedrag) kun je de prioriteit van je transactie versnellen. Maar de capaciteit op het netwerk blijft beperkt. Transacties worden eerst gebundeld in blokken en dan pas verwerkt, dit kost veel tijd. Je kunt begrijpen dat het niet handig is als je een koffie onderweg koopt en het afrekenen duurt uren.

Hoe werkt het Lightning Network?

Om de trage verwerking van transacties op te lossen is het Lightning Network ontworpen dat als een soort betaalsysteem gezien kan worden. Zie het als een soort extra laag over Bitcoin heen.

Je dient je Bitcoin op een aparte Lightning Wallet te zetten. De Lightning Wallet staat via een betaalkanaal in verbinding met nodes op het Lightning Network. Wanneer je nu een kleine betaling voor een kop koffie doet, dan ontvangt de winkel snel en buiten de blockchain om hun geld. Deze snelheid is vergelijkbaar met de PIN betalingen die we dagelijks doen in de winkel. Vanuit de Lightning Wallet gaat een transactie via diverse nodes op het Network naar de koffiezaak.

Naast het snelheidsvoordeel is een tweede voordeel dat de Bitcoin blockchain niet met deze kleine betalingen wordt belast. De techniek wordt nog niet op grote schaal toegepast, maar als dit volwassen wordt kan dit uitgroeien tot een echt Crypto betaalsysteem. Kijk eens hoe snel de mobiele telefoon en het Internet zijn gegroeid tot wat het nu is. Niemand kan meer zonder! Cryptocurrencys kunnen wel eens de volgende technologie stap worden.

Wil je meer weten over cryptocurrencys, lees dan eens ons Review Crypto Masterclass of Review Crypto Portfolio 2020.

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Wordt een Expert met de Crypto Masterclass -AllesOverCrypto

Druk snel op onderstaande groene knop en start de Crypto beginnerscursus

JA, IK NEEM ER EEN! DIRECT DOOR NAAR DE MASTERCLASS