Review Cryptomanual, de DIY Crypto Handleiding

Gemiddelde leestijd: 24 minuten
Cryptomanual cryptocurrencies best practices

In dit review Cryptomanual gaan we kijken of jij met deze cryptocurrencies best practices geld kan verdienen! Crypto geld kan wel eens de volgende grote technologie sprong in ons dagelijkse leven worden. Wees daar al eerste bij!

Denk maar eens wat de opkomst van het Internet en de mobiele (smart) telefoon met ons dagelijkse leven heeft gedaan. En dat allemaal in betrekkelijk korte tijd. Wanneer je op tijd instapt kun jij leuk verdienen met Crypto currencies.

Hoe ga je dat aanpakken? Waar moet je in investeren? Welke beginners fouten dien je te voorkomen, de Cryptomanual is een handige en complete cursus waarmee jij in no-time alles leert over Crypto currencies.

Het doel van de Cryptocurrencies Best Practices manual is jou voorzien van de beste informatie over crypto’s, en je te behoeden voor kostbare fouten. Laten we snel verder gaan met het review Cryptomanual. Indien je meteen wilt starten kan dit ook via onderstaande knop.


Inhoudsopgave


Wat is Cryptomanual, de DIY Crypto handleiding kopen

Laten we in dit review Cryptomanual beginnen met het uitleggen wat de Cryptomanual nu precies is. Wanneer je de Cryptomanual koopt moet je wel weten waar je nu eigenlijk je geld in investeert.

Indien je al over Crypto hebt gehoord, maar nog niet precies weet hoe dit werkt? Voor deze mensen hebben Max Kruisbrink en Abe Dijkstra de e-cryptomanual cryptocurrencies best practices ontwikkeld. Deze doehetzelf crypto handleiding is een perfect startpunt voor jou. Het gaat jou in eenvoudige taal de basis principes van de Crypto wereld uitleggen. Je leert waar en hoe je crypto geld kunt aankopen.

Na een grondige uitleg van de basistermen en principes, gaan Abe en Max verder in de gevorderden cursus met uitleggen hoe je kunt speculeren met Crypto currencies. Met speculeren bedoelen we het aan en verkopen van Crypto geld. Net als op de normale aandelenbeurs met aandelen en opties. Indien je geïnteresseerd bent in de crypto munten die de beste kans maken op een goed rendement, lees dan ons review Crypto Portfolio 2020. De Crypto Portfolio geeft aan welke munten groeipotentie hebben, waardoor jij winst kunt maken.

De Cryptomanual geeft je deze informatie niet, het leert je de basis principes en hoe je moet handelen in Crypto. Je dient zelf te bepalen waarin je wilt handelen.


Van wie koop je de best practices Cryptomanual?

Max Kruisbrink en Abe Dijkstra van cryptomanual
Max Kruisbrink en Abe Dijkstra

De auteurs van de Cryptomanual zijn Max Kruisbrink en Abe Dijkstra. Deze jongens timmeren al meer dan 6 jaar aan de weg en weten hoe de Crypto wereld in elkaar steekt. Max Kruisbrink is de oprichter van Cryptomanuals. Deze mensen zijn hoogopgeleid en hebben een financieel technische universitaire achtergrond. Max heeft zelfs een certificaat van Harvard University in Data Science.

Alle kennis die zij gedurende deze periode hebben verzameld zijn gebundeld in deze cryptomanual. Abe en Max zijn geïnteresseerd geraakt in de toestand van de wereldeconomie en de rol die nieuwe technologieën als blockchain en DLT daarin spelen.

Daarbij hebben zij geconstateerd dat er nog een grote kenniskloof bestaat, deze kloof zorgt ervoor dat Crypto nog onbekend is bij het grote publiek. Indien mensen weten welke grote voordelen blockchain en Crypto kunnen hebben op social en macro-economisch niveau, dan zouden veel meer mensen hier mee aan de slag gaan.

We staan misschien wel aan een wereldwijde economische crisis door corona, een decentrale digitale munteenheid die niet door een overheid gemanipuleerd kan worden kan je behoeden voor een grote inflatie van je spaargeld.


Cryptocurrencies best practices Cryptomanual, je aankoop waard?

Laten we in dit review cryptomanual eens kijken wat je allemaal krijgt. Om te beginnen kunnen je starten met een gratis e-manual, hierin worden de twaalf meeste gesteld vragen beantwoord door Max en Abe. Op deze manier kun jij laagdrempelig kennis maken met Cryptomanuals.

Indien je tevreden bent over de gratis e-manual, dan kun je verder met de betaalde versies. Er zijn 2 versies van cryptomanual die je kunt aanschaffen:

  • De Cryptomanual 1.0 – BEGINNER – DIY CRYPTO-HANDLEIDING
  • De Cryptomanual 2.0 – GEVORDERD – INVESTEREN & HANDELEN

In dit review cryptomanual gaan we beide versies toelichten.

Review Cryptomanual 1.0 – de DIY beginners versie

Naar onze mening kun je het beste de gevorderden versie aanschaffen, waarom? De gevorderden best practices cryptomanual is helemaal compleet, indien je na de beginners versie door wilt gaan, kun je niet simpelweg een extra stuk bijkopen. Koop je na de beginners versie de gevorderden versie, dan betaal je eigenlijk dubbel voor het beginners deel. Slim gekozen van Cryptomanuals, maar wat minder fijn voor de kopers.

Indien je toch eerst wilt kijken of je Crypto iets voor je is, zou je de beginners versie kunnen overwegen. Wat leer je dan zoal?

Hoe moet je Crypto munten bewaren?

Een van de meest belangrijke dingen die je moet onthouden is dat je je Crypto veilig moet opslaan. Je wordt goed geïnformeerd over de vele varianten zoals warme en koude opslag. Het beste is om jouw munten op te slaan op een offline wallet, dit is een soort USB stick die niet verbonden is met het Internet. Dit voorkomt dat hackers er bij kunnen komen. Digitaal geld betekent dat hackers actief uit zijn op jouw geld, wees ze een stap voor! Op de website vind je al ook al veel goede informatie hierover.

Hieronder vind je een voorbeeld pagina uit het Cryptomanual e-book. De pagina`s zien er netjes verzorgd uit en lezen lekker weg. Je wordt ook niet de hele tijd overspoelt met technische termen.

Voorbeeld pagina Cryptomanuals

Hoe moet je cryptocurrencies kopen?

De Cryptomanual neemt je mee op reis en legt je alles uit over Crypto exchanges, de digitale tegenhanger van de normale aandelenbeurs. Alles wordt toegelicht met duidelijke stappenplannen en afbeeldingen. Ook de veiligheid en manier van betalen wordt uitgebreid toegelicht. Veiligheid speelt een grote rol in het bewaren en aankopen van cryptocurrencies. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen en te kopen op gecertificeerde Crypto exchanges.

Een tweede manier die wat minder wordt belicht in de cursus is het aanschaffen van cryptocurrencies bij bedrijven als BTC Direct. Wij noemen ze maar de grenswisselkantoren van de cryptocurrencies, hier kun je super eenvoudig diverse crypto’s kopen tegen betaling via Ideal. De crypto’s kun je dan naar een cryptowallet naar keuze versturen. Dit is geen beurs, waar je de munten kunt verhandelen.

Mensen werden en worden nog steeds opgelicht met de beruchte nep advertenties van bekende Nederlanders, hierdoor krijgt crypto een slechte naam. De BN`ers hebben hier niets mee te maken en zijn ook slachtoffer. Maar met crypto munten zelf is niets mis, je moet alleen even weten hoe dingen in elkaar steken. En helaas grijpen criminelen de voordelen ook aan, deze verhalen komen in de media. Wat wij in de media missen, zijn de voordelen van cryptogeld.

Hoe ben je online veilig?

In dit deel van de Cryptomanual leer je alles over online privacy en veiligheid. Ga jij wel goed om met je wachtwoorden? Je crypto investeringen langdurig op je exchange account laten staan is ook niet verstandig. Exchanges zijn een gewild doelwit van hackers. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met tips voor de beveiliging van je online privacy.

Max legt je in eenvoudig taal uit waar je allemaal op moet letten, om niet in de handen te vallen van criminelen. Maar eigenlijk verschilt dit niet zoveel met de normale aandelenbeurs, daar gelden deze regels net zo hard. Alle informatie die je krijgt is duidelijk, overzichtelijk en goed te volgen voor beginners.

Leren eigen onderzoek te doen

Indien het je doel is om met cryptocurrencies te gaan handelen, dan ontkom je niet aan een stukje statistiek bij te houden. In dit laatste hoofdstuk van de crypto manual best practices leer je markt- en technische analyse uit te voeren. Je leert de statistiek grafieken lezen en begrijpen. Het is namelijk van groot belang dat je weet welke kant de markt op gaat. In beide markten is het mogelijk om geld te verdienen, dit leer je in de cryptomanual voor gevorderden.

Eén van de basis analyses is het bepalen of de markt in een opwaartse beweging zit, dit noemen we een Bull markt. Of dat we in een neergaande beweging zitten, deze noemen we ook wel een Bear markt. Daarnaast wordt er meer verteld over trendlijnen en falling wedges enzovoort, het gaat nu te ver alles te benoemen en te verklaren.

Al dit soort elementaire basis kennis krijg je in hapklare brokken aangeboden. Alles leest gemakkelijk en wordt goed verklaard. Op ons komt het over dat iedereen dit wel moet kunnen volgen.

Review Cryptomanual 2.0 – GEVORDERD – INVESTEREN & HANDELEN

De gevorderden cursus bestaat uit alle informatie die je ook in de beginners cryptomanual vindt. In de beginners versie leer jij echt de basisbegrippen en aankoop van cryptocurrencies. De gevorderden cryptomanual pakt het op vanaf dit punt, en leert jou te handelen met je aangekochte cryptocurrencies op de crypto exchanges (beurzen).

Investeren , handelen en portfoliobeheer van cryptocurrencies

Het gevorderden deel van de cryptomanual best practices begint met uitleg over investeren. Wat wij goed vinden is, dat je zelf leert waarin je kunt investeren. Je krijgt bijvoorbeeld geen tip: koop Bitcoin. Maar je leert zelf de koersgrafieken te analyseren, en op die basis de juiste crypto`s te selecteren die het meeste groeipotentieel hebben. Het is niet simpelweg iemands mening volgen, je leert echt te analyseren. Dit is echt iets waar je wat aan hebt.

Handelen op de Crypto exchanges

Om aan de slag te kunnen met handelen zul je accounts en applicaties moeten installeren. Denk hierbij aan accounts voor crypto exchanges en koersapplicaties. Voor een beginner kan dat best lastig zijn, de cryptomanual maakt het jou eenvoudig en loodst je door de configuratie van de verschillende programma’s heen. Dit is echt een cursus in Jip en Janneke stijl, niet dat het kinderachtig is, zeker niet. Wij willen alleen benadrukken dat je goede informatie krijgt op een duidelijke manier.

Je bent overigens vrij om andere accounts voor crypto beurzen en software te gebruiken, maar wij adviseren de voorgestelde programma’s eerst te proberen. Indien je goed weet waar je mee bezig bent, en meer kennis op hebt gedaan zou je eens verder kunnen kijken naar alternatieven.

Je hebt al geleerd om eigen onderzoek te doen, nu leren Max en Abe je hoe je moet handelen in cryptocurrencies. Nadat bepaalt is in welke crypto je gaat handelen dien je order te plaatsen op de beurs. Je kunt net als met opties long of short gaan, dit is het inzetten op een opgaande of neergaande markt. Een tweede strategie die je leert is handelen door te verdienen aan de koerswinst. Daarbij geeft Max aan dat opties meer kans op een groter rendement opleveren, uiteraard hoort hier ook een zeker risico bij.

Portfoliobeheer van cryptocurrencies

Als je uiteindelijk je account op de crypto exchange hebt gemaakt en de eerste aankoop hebt gedaan, dan is je portfolio gemaakt. In je portfolio staan al je aankopen die je hebt uitgevoerd op de crypto exchanges. We hebben eerder gemeld dat het niet verstandig is om al je aankopen op je crypto exchange rekening te laten staan vanwege hacks.

Het portfolio hoofdstuk gaat dieper op dit onderwerp in. Indien je onze mening vraagt, is dit hoofdstuk misschien wel het belangrijkst van allemaal. Je wilt toch niet na al het werk wat je gedaan hebt, je munten verliezen aan een hacker? We kunnen ook hier weer niet om het feit heen dat alles je stap voor stap wordt uitgelegd. Ook op de styling van de documentatie is niets aan te merken


Waar voor je geld? Prijs-kwaliteitsverhouding cryptomanual

Je hoorde ons eerder in dit review cryptomanual zeggen dat het ons verstandig lijkt om meteen de “Gevorderd” best practices versie van de cryptomanual te kopen. Puur om het feit dat als je verder wilt, je dubbel betaalt voor de Cryptomanual 1.0 (DIY beginners versie).

De beginners cryptomanual en de gevorderd cryptomanual zijn respectievelijk € 47 en € 97 op het moment van schrijven (juli-2020). Voor die kleine honderd euro haal je naar onze mening een goede basiskennis over cryptocurencies in huis. Is dat veel geld? wij vinden van niet. Als jij de cursus goed leest en echt de tijd neemt om de informatie ook uit te voeren, dan heb je die kosten er in een order weer uit.

De koers van Bitcoin is al meerdere keren met honderden euro`s per dag omhoog gegaan, stap je op het juiste moment in, dan zijn de kosten al terugverdiend. Helaas kan de koers ook met 500 tot 1000 euro in een dag zakken, dit wordt een hoge volatiliteit genoemd.

Handelen in cryptocurrencies kan je leven veranderen als je het goed doet, daarom vinden wij de prijs minder relevant en alleszins redelijk.


De cryptomanual risicoloos uitproberen: beoordeling cryptomanual

Geel logo niet goed geld terug

Indien je na alle bovenstaande informatie denkt, dit is wel wat voor mij. Dan kun je de cryptomanual kopen en 14 dagen uitproberen. Deze termijn van 14 dagen is wettelijk vastgelegd, en dient als afkoelingsperiode bij alle online aankopen.

Er zijn veel cursussen en online e-books die werken met verlengde termijnen van 30 dagen of zelfs wel 60 dagen. We vinden het dan ook jammer dat de cryptomanual niet een maand getest kan worden, 14 dagen is zo voorbij. Met een drukke baan kan dat lastig zijn, je krijgt namelijk een behoorlijk berg kwalitatief goede informatie om te bekijken.


Ervaringen en recensies over de cryptomanual

Normaal gesproken zetten wij altijd wat ervaringen en recensies over een product in onze reviews. Deze komen vaak uit besloten Facebook groepen van de betreffende producten.

Nu is de cryptomanual een betrekkelijk nieuw product, wij konden helaas geen objectieve ervaringen van andere gebruikers vinden. Dat het product vrij nieuw is maken wij op uit het feit dat de Facebook pagina nog niet heel groot is, maar toch al wel 170 volgers. Daarnaast wordt het product ook nog niet lang aangeboden op het betaalplatform van PayPro. Dit bedrijf neemt de facturatie voor de verkoper uit handen.

Facebook pagina Cryptomanual

Gezien onze ervaring in het beoordelen van producten, denken wij dat ook jij tevreden gaat zijn. Voldoet het toch niet aan je verwachtingen, dan is er altijd nog de 14 dagen niet goed geld terug garantie. Eigenlijk is er niets wat je tegen houdt om het te proberen. Wil je financieel groeien, wacht dan niet langer en start meteen.


Conclusie, beoordeling cryptomanual best practices: kopen of niet?

Nu de eindconclusie van het review cryptomanual: De cryptomanual best practices is een prima product. Wij hebben er eigenlijk niets op aan te merken. Het enige minpuntje is, dat wij de gevorderden cursus aanraden, omdat je anders voor het beginners gedeelte dubbel betaald. Je hebt dan voor € 97 een prima pakket waarmee je de eerste stappen in de Crypto wereld kunt zetten.

Alle informatie is zo geformuleerd dat iedereen dit kan volgen. De informatie wordt stap voor stap uitgelegd met duidelijke afbeeldingen. Je wordt geholpen met het aanvragen van accounts en configureren van de benodigde hulpprogramma`s. Wij vinden het een ideale cursus voor beginners die willen gaan handelen op de crypto exchanges. Zeker als je kijkt wat je voor de cryptomanual betaald.

Heb je iets meer te besteden, kijken dan ook eens naar ons review Crypto Masterclass, deze alternatieve cursus hebben wij ook beoordeeld. We vinden hem een stuk uitgebreider, maar de prijs is daar ook naar. Kijk naar je eigen portemonnee, we vinden ze beiden goed. Indien je inzet toont en doorzet, heb je het geld zo terug verdiend. Wacht niet langer en probeer het gewoon risicoloos uit! Het enige wat kan gebeuren is dat je geld gaat verdienen! En als je niets doet, dan blijf je gewoon werken voor die vervelende werkgever.


Voor en nadelen van cryptomanual best practices

  • Goede beginnersinformatie
  • Prettige prijs
  • Kwaliteit van informatie uitstekend
  • Compleet, gericht om uiteindelijk te handelen op Crypto exchanges
  • beginners en gevorderde cursus overlappen
  • Verder geen nadelen

Cryptomanuals – Cryptocurrencies best practices

DO IT YOURSELF MET DE CRYPTO-HANDLEIDING

JA, IK NEEM ER EEN!
Cryptomanuals – Cryptocurrencies best practices
Cryptomanuals – Cryptocurrencies best practices

Beoordeling door Leon van Marketheme,

18 jul 2020
4

Prima beginnerscursus voor een zeer leuke prijs. Met deze cryptomanual heb jij alle informatie in handen om te handelen op de crypto beurs. Met als ultieme einddoel, financiële vrijheid!. Dit is goud waard.

Gerelateerde reviews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.