Review Birdbox PapegaaienSchool

Wil jij een gehoorzame en gelukkige papegaai of parkiet? Met deze cursus lukt het wel!

Gemiddelde leestijd: 28 minuten
Review Birdbox PapegaaienSchool complete set

In deze Review Birdbox PapegaaienSchool lees jij alles wat je moet weten over deze vogelcursus. Je wilt toch geen fouten maken in de opvoeding en verzorging van een jong dier? Nee toch? Dat hoeft ook niet als je deze papegaaiencursus van Birdbox aanschaft. Met deze doeltreffende methode om je papegaai op te voeden reken je voor eens en altijd af met probleemgedrag! Gegarandeerd.

In deze papepgaaienschool curus leer je afrekenen met veel voorkomend probleemgedrag en zorg je ervoor dat het welzijn van zowel de papegaai als jou stijgt. Dit is wat je moet nastreven bij de aanschaf van een huisdier.

In deze review beoordelen we de cursus en laten je weten wat je krijgt als je overgaat tot aankoop. We doen onderzoek naar de betrouwbaarheid en de prijs-kwaliteitsverhouding. Laten we geen tijd meer verspillen, lees snel verder!


Wat is een online PapegaaienSchool opvoedcursus?

Indien je op zoek bent naar een cursus papegaaien opvoeden, dan heb je met de Birdbox online PapegaaienSchool een oplossing. Maar waar loop je tegen aan als je een papegaai of parkiet wilt opvoeden een verzorgen? Indien je al tegen een hoop frustratie bent aangelopen met het papegaaiengedrag, dan kunnen we begrijpen dat je een oplossing zoekt. Jij wilt echt geen kaal gepikte kaketoe in je volière, jij wilt een dier dat het naar zijn zin heeft, waardoor jij ook blij wordt.

Herken jij je in de volgende situaties:

 • Train jij je vogel, maar lukt het niet wat jij wilt?
 • Misschien is er geen probleem met je papegaai en/of parkiet, maar je wilt hem meer aanleren
 • Bijt de vogel zonder aanleiding?
 • Maakt je papegaai te veel lawaai en wil je hem opvoeden?
 • Heeft je parkiet of papegaai geen zin in training, maak het leuk door hem te stimuleren

Wat de papegaaienschool doet is de oorzaken aanpakken, waardoor de problemen echt opgelost worden. Je hoeft niet langer te zoeken en kunt meteen aan de slag om je parkiet of papegaai op de juiste wijze te trainen. Deze cursus heeft zich al bij diverse vogeleigenaren bewezen. Met meer dan 47 uur aan video materiaal leer je zoveel over je papegaai, waarvan je niet eens het bestaan van wist.

Veel mensen hebben ondervinden problemen met het verzorgen en tam maken van hun vogel. Een magische truc bestaat gewoon niet, kijk eens naar dit citaat van de Birdbox papegaaienschool

“Magische trucs bestaan niet. Smeer dit op de veren, geef hem dit te eten, zeg 100 keer stop, wees super lief, laat hem luisteren naar deze speciale papegaaienmuziek (etc. etc.) en je vogel zal zich voorbeeldig gedragen, is simpelweg onmogelijk”

Birdbox papegaaienschool

In onderstaande video van Birdbox Papegaaienschool krijg je een rondleiding, kijk hem eens en je krijgt een indruk van de verschillende pakketten die zij aanbieden.


Waarom de Birdbox online PapegaaienSchool cursus kopen?

Nu je een papegaai of parkiet hebt gekocht begint het pas echt. Help!, je hebt nu echt een dier waarvoor je verantwoordelijk bent en je wilt het goed doen. Maar hoe? Het beste is deze review te bekijken voor je het die hebt gekocht, dan ben je al een stuk beter voorbereid. Vrees niet het is nog niet te laat.

Vogeleigenaren schaffen de papegaaien cursus aan om te voorkomen dat hun vogel gedragsproblemen gaat vertonen. Of mensen hebben een vogel die problemen heeft en willen dit oplossen. Er zijn echter ook leukere zaken waarom mensen dit aanschaffen, het hoeven niet altijd problemen te zijn. Als je weet dat een papegaai meer dan 60 jaar kan worden, dan is een beetje verdieping in zijn gewoonten geen weggegooid geld.

Deze Birdbox papegaaiencursus kenmerkt zich door het vertrouwen van je kromsnavel te winnen. De vogel voelt zich dan veilig, en vertrouwd dat zijn omgeving dat ook is. Hierdoor wordt de vogel zelfverzekerder, en accepteert veel sneller speelgoed in zijn kooi. Onweer of storm heeft geen invloed op zijn gedrag, en hij accepteert snel de andere huisdieren.

2 papegaaien op iemands hand die getraind worden.

Bedenk je eens hoe je je vogel zo snel mogelijk laat praten, hoe je hem leuk trucs kan laten doen. Hoe denken die leuke kromsnavels, en hoe werkt hun leerproces. Als liefhebber leer je ook hoe je de vogel goed verzorgt, en hoe je hem huisvest. Zelden zien we zo`n complete cursus. Indien je bereid bent jezelf in te lezen, dan kun je enorm veel leren en begrijpen over je huisdier. Zou dat niet het welzijn van je vogel ten goede komen? Wij denken van wel.

Als je het ons vraagt zou iedereen die een dier neemt zich in moeten lezen, wanneer je dit niet doet mis je zoveel mogelijkheden en trainingstrucjes die je met je papegaai kunt ondernemen. Dat zou toch eeuwig zonde zijn. Laat die kans niet liggen en start meteen, nog voordat je tegen problemen aanloopt. De voorpret bij het bekijken van de video`s is al de moeite waard.


Wie zijn de auteurs van deze vogelcursus?

Auteurs van Birdbox PapegaaienSchool
Auteurs van de Birdbox
PapegaaienSchool

De mensen achter deze vogelcursus zijn Grace en Hans Meyer. Hans is de oprichter van de BirdBox Papegaaienschool, de Caique Workshop en andere projecten die het welzijn van zijn geliefde papegaaien ten goede komen. Hij wordt hierin geholpen door zijn vrouw Grace Meyer die met meer dan 20 jaar ervaring in het houden van papegaaien ook weet waarover zie spreekt.

Een groot blog en cursus met slecht twee man is zelfs voor de Meyers`s niet te doen. Zij worden geholpen met advies door twee dierenartsen: dr Oran Marvan en dr Hedwig v/d Horst. Mevrouw van de Horst heeft zelfs 25 jaar dagelijkse ervaring in het verzorgen van kromsnavels.

We kunnen rustig stellen dat Henk en Grace weten waar ze over spreken en dat zij betrouwbare informatie verschaffen. We onderbouwen onze mening op het feit dat zij samenwerken met dierenartsen. Wij hebben dr Oran Marvan nagetrokken, en hij blijkt inderdaad een papegaaien specialist te zijn in Den Haag. Hij is aangesloten bij dierenartsenpraktijk “het zicht”. Woon je in de buurt, en heb je een ziek dier, dan ben je hier in goed handen.


Waaruit bestaat de papegaaien opvoedcursus?

Birdbox biedt diverse varianten aan van hun trainingen. Dit is een online versie, een brons, zilver en goud versie. We lichten in deze Review Birdbox PapegaaienSchool kort de varianten toe. Welke de beste voor jou is, moet je na ons review Review Birdbox PapegaaienSchool zelf bepalen.

Birdbox online cursus PapegaaienSchool

FaceBook groep Review Birdbox PapegaaienSchool
Facebook groep Birdbox PapegaaienSchool

De eerste versie die we gaan toelichten is de online versie van de papegaaien cursus. Naar ons oordeel haal je hiermee een compleet pakket aan waardevolle informatie in huis. 47 uur videomateriaal heb je niet even weggekeken, dit gaat jou helpen je papegaai of parkiet te leren kennen, verzorgen en trainen.

Een dier nemen zonder voorbereiding is vragen om problemen. De online cursus voorkomt dat jij goed bent voorbereid, en niet met hoge dierenartsrekeningen komt te zitten.

De online versie geeft jou recht op alle toekomstige updates tot het jaar 2022. Wat wij ook erg handig vinden is de toegang tot de Facebook pagina en het ledenforum van de cursus. Op Facebook zitten 1123 mensen die de Birdbox volgen. Heb je een vraag, dan is een antwoord niet ver weg op het forum of de Facebook pagina.

Grace en Hans Meyer kun je ook persoonlijk mailen, maar een forum is een middel om van anderen te leren, ideeën op te doen en snel antwoord op vragen te krijgen.

Samengevat krijg je bij de online Birdbox PapegaaienSchool het volgende:

 • Volledige online toegang levenslang
 • Updates t/m 2022
 • Direct toegang tot 47 uur video educatie materiaal online
 • GRATIS verrassing bij inschrijving vandaag

Birdbox BRONS cursus PapegaaienSchool

Brons cursus t.b.v. Review Birdbox PapegaaienSchool

De BRONS versie van de papegaaien cursus kost op dit moment evenveel als de online versie. Het verschil zit er in dat je de cursus niet via Internet bekijkt. Je krijgt 5 DVD’s toegestuurd zodat je het op je TV kunt afspelen. Mits je uiteraard een DVD speler hebt. In 99% van de laptops kun je ook DVD’s afspelen.

Het tweede verschil is dat je een werkboek ontvangt, in dit werkboek kun je aantekeningen maken en je trainingen bijhouden. Het werkboek ziet er verzorgd uit en voldoet waarvoor het bestemd is.

Een nadeel van deze versie is dat je geen updates krijgt,. Een update kan in de vorm van een nieuwe video komen of een aanpassing in een van de e-books. Wij vermoeden dat deze versie voor mensen is die wat minder handig zijn met een computer. Onze voorkeur en advies zou zijn om de online versie te kiezen. Dit geeft je namelijk recht op updates en je kunt de videomateriaal ook nog eens op elk mobiel apparaat terug kijken.

Zit je vaak in het openbaar vervoer? Even een video kijken en meteen wat leren, welke je bij thuiskomst kunt uitproberen zien wij als een pluspunt. Je krijgt bij de BRONS versie een verassing. Wij hebben de beschikking over de online versie en weten niet wat de verassing is. Het kan niet anders dan dat dit een speeltje voor in de kooi is, deze kun je zelf aanschaffen voor een paar euro. Leuk zo’n verassing, maar kies de cursus die het best aansluit op jouw kijkgedrag. Daar heb je op termijn meer profijt van.

Inhoud van de BRONS versie Birdbox PapegaaienSchool

 • Uitgebreide Vogel Trainings Cursus
 • 5 DVD’s
 • Werkboek in kleur geprint
 • Diverse extra’s en een gratis speeltje
 • GRATIS extra verrassing tijdens inschrijving
 • Thuis gestuurd via PostNL

Birdbox ZILVER cursus PapegaaienSchool

De verkoper geeft aan dat de ZILVER versie van de Birdbox PapegaaienSchool het meest verkocht wordt. Via deze link kun je het product meteen aanschaffen, snelle beslissers ontvangen tijdelijk een BirdBox Voedings Rapport.

Maar op welke punten verschilt de zilver versie met de brons versie. Om meteen met de deur in huis te vallen, met de zilver versie krijg je de cursus op DVD en je krijgt toegang tot de online cursus PapegaaienSchool. Het probleem dat je geen updates ontvangt is hiermee verdwenen, je krijgt weer updates tot 2022. Je hebt recht op de verrassing en het werkboek in kleur.

Grace en Hans Meyer houden ook webinars, bird events genoemd. Wat zijn dat? Dit zijn GRATIS online papegaaien workshops die je live kunt volgen via Internet. In de zilver en goud versie van de Birdbox papegaaiencursussen zijn deze in de cursuskosten inbegrepen. Wij kopen ook wel eens een cursus om iets te leren, de interactieve workshops hebben voor ons dan een meerwaarde.

Er wordt iedere keer een interessant onderwerp behandeld, en gedurende het bird event is er ruimte om meteen een vraag te stellen. Wij vinden dat ideaal, en een fijne manier van leren. De bird events worden ook opgenomen, je kunt oude events altijd terugkijken. Wat wij wel een beetje jammer vinden is de beperking tot 2022, daarna kun je geen nieuwe bird events meer kijken.

De zilver versie geeft je ook recht op een 50 min privé coaching met iemand van de Papegaaienschool. Door middel van een Skype of Whatsapp videoverbinding kun je 1 op 1 spreken en al je vragen over jouw vogel bespreken. De prijzen van de pakketten lopen op, maar de voordelen daarmee ook. Blijf je aanmodderen met een probleem, of onderneem je actie en doe je een kleine investering? Aan jou de keuze.

Samengevat krijg je bij Zilver het volgende:

 • 4 x DVD Birdbox Papegaai & Parkiet Trainings Cursus inclusief alle extra’s
 • Levenslange Toegang tot het VIP Birdbox Papegaaien Forum
 • Volledige Toegang tot alle BirdBox Online video’s (47 UUR)
 • Het BirdBox Vogel Voedingsrapport
 • 50 minuten 1 op 1 persoonlijke Skype coaching voor jouw vogel(s)
 • Verantwoorde kromsnavel speeltjes en verrassing in de box die je thuisgestuurd krijgt met de dvd’s, het werkboek en overige materialen
 • Extra Verassing! €97,- (zie betaalpagina)

Birdbox GOUD cursus PapegaaienSchool

Als laatste is er ook een GOUD versie, met GOUD heb je recht op alle voordelen en extra`s uit de twee voorgaande versie’s. Iedere keer komt daar weer iets bij.

In de gouden versie is een Caique Workshop toegevoegd. Je leert alles over dit specifieke en populaire papegaaien soort, maar wat dan precies? Je krijgt antwoord op vragen als, kun je zo’n vogel wel in huis houden, is dat verantwoord. Hoe krijg je hem getraind? Is het geen dierenmishandeling? Wat is de natuurlijk omgeving, en hoe kun je deze zo goed mogelijk nabootsen? Enzovoort, het is te veel om het hier allemaal te bespreken.

Op de Caique Workshop krijg je langer updates, tot wel 2027. Naar onze mening had de updates op de overige deelproducten ook wel tot 2027 gemogen, dat vinden wij een gemiste kans. Andere door ons beoordeeld cursussen hebben meestal levenslang updates. We snappen deze keuze niet van de Birdbox.

Maar snap ons niet verkeerd, laat je niet weerhouden door dit puntje van kritiek. Het feit blijft dat de Birdbox PapegaaienSchool een autoriteit op het gebied van papegaaien en parkieten. De Birdbox is één van de populairste Vogel Trainings Cursus van Nederland & België.

Na aanschaf van de Gouden cursus PapegaaienSchool krijg je bij de registratie nog een bonus, de 200 pagina’s tellende Papegaaien Welzijn wijzer.

Samengevat krijg je bij Gopud het volgende:

 • 5 x DVD Birdbox Papegaai & Parkiet Trainings Cursus incl. alle extra’s
 • Levenslange Toegang tot het VIP Birdbox Papegaaien Forum
 • Volledige Toegang tot alle BirdBox Online video’s (47 UUR)
 • Het BirdBox Vogel Voedingsrapport
 • 50 minuten 1 op 1 persoonlijke Skype coaching voor jouw vogel(s)
 • Verantwoorde kromsnavel speeltjes en verrassing in de box die je thuisgestuurd krijgt met de dvd’s, het werkboek en overige materialen
 • Levenslang Toegang tot de Caique Workshop inclusief updates t/m 2027!
 • Extra Verassing! t.w.v. €97,- (zie betaalpagina)

Doelgroep van de Birdbox PapegaaienSchool

Voor deze review Birdbox PapegaaienSchool hebben wij veel video`s gekeken, er was gewoon te veel materiaal om alles te bekijken. Na afloop kwamen wij tot de conclusie dat deze papegaaien cursussen gebruikt kunnen worden door mensen met een papegaai (logisch ja ;-)). Maar ook prima geschikt is voor parkieten en vogelsoorten die daar op lijken.

Ben jij van plan een vogel aan te schaffen, dan wil je geen fouten maken. De Birdbox leert jou de basis om je vogel te verzorgen, te trainen en om vervelende gedragsgewoonte af te leren of te voorkomen. Op de aanschaf prijs van een papegaai is de prijs van de cursus te verwaarlozen.


Waar voor je geld? Prijs-kwaliteitsverhouding

Vast onderdeel van onze review Birdbox PapegaaienSchool is de een beoordeling Prijs-kwaliteitsverhouding. Deze keer is een beoordeling wat lastiger, we hebben het namelijk over 4 varianten van de Birdbox PapegaaienSchool.

hieonder sommen we de 4 varianten voor je op:

Wij vinden dat je met de online cursus Birdbox PapegaaienSchool veel bruikbare informatie in huis haalt. De basis bestaat uit ruim 47 uur video waar je altijd toegang tot blijft houden. We vinden het jammer dat de updates maar tot 2022 zijn. De Birdbox is een autoriteit in Nederland en België op het gebied van Kromsnavels. Als je daar ook zaken als toegang tot het vogelforum bij optelt, dan vinden wij dat je geen slechte aankoop doet. Sterker nog, wij vinden dat je als je een dier aanschaft verplicht bent je goed voor te bereiden zodat je goed voor het dier kunt zorgen.

De Birdbox zilver PapegaaienSchool is de meest verkochte, dit is ook onze verwachting. Voor slechts 40 euro meer heb je zowel de online versie en de cursus op DVD. Een tweede voordeel is dat je persoonlijk contact met de Birdbox krijgt en 1 op 1 vragen kan stellen over jou vogel. Je krijg BirdBox Vogel Voedingsrapport en wat leuke verassingen. Dat is de meerprijs wel waard. Tenslotte geeft de Goud versie er nog een Caique Workshop bij. Deze Goud versie zou ik zeker nemen als je een Caique hebt of wilt gaan kopen. Zo niet, dan is de Birdbox Zilver jou cursus.


Niet Goed Geld Terug garantie? Birdbox PapegaaienSchool kopen?

Bij 9 op 10 cursussen heb je ook niet goed geld terug garantie, je kunt het product dan bijvoorbeeld 30 dagen proberen. Bevalt het je niet dat stuur je het weer terug. Er zijn cursussen met 30 dagen of 60 dagen, maar altijd geldt de 14 dagen wettelijke zichttermijn op aankopen via Internet. Dit is een Review Birdbox PapegaaienSchool, dus wij kijken even iets verder dan onze neus lang is. We controleren ook de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden.

In de algemene voorwaarden zien we bepaling 5 : “Op digitale producten van PapegaaienSchool.nl geldt geen recht van retour. Annuleren van reeds uitgevoerde en geleverde bestelling is om deze reden niet mogelijk.”

Dit is vreemd, en niet volledig volgens de regels. De Birdbox is volledig betrouwbaar, neem dat van ons aan. Het volgende is een aanname, wij denken dat de Birdbox hun eigendom willen beschermen tegen kopiëren, en gelijk hebben ze. Echter de wet geldt natuurlijk wel. Houdt dus rekening dat je het product niet makkelijk retour kan sturen. Je staat in je echt, maar dat is anders dan je recht krijgen.

Aan de andere kant, andere auteurs geven die 30 dagen retour garanties omdat bijna niemand dat daadwerkelijk doet. De auteurs zetten een prima product in de markt, wij denken dat elke papegaaien liefhebber dit een bruikbare cursus vindt.


Ervaringen en recensies Birdbox PapegaaienSchool, kiezen of niet?

Over de Birdbox ziijn honderden reacties te vinden, deze vinfd je op de Facebook site of in het persoonlijk Forum. We zijn hier erg blij mee, het gebeurt namelijk ook dat wij geen reacties vinden over cursussen. Een review Birdbox PapegaaienSchool is niet compleet zonder een tweetal ervaringen van 3 willekeurige andere mensen.

Onderstaande ervaringen zijn van de Zilver cursus, en de Birdbox online PapegaaienSchool. Zoals je zelf kunt zien zijn de ervaringen positief, slechte ervaringen konden wij niet vinden. Het product kan om bepaalde persoonlijk redenen niet verwachtingen voldoen, naar onze mening is de cursus onmisbaar voor elke startende parkiet of papegaaienhouder.

positieve ervaring van Birdbox Zilver
Ervaring Birdbox Zilver
positieve ervaring van Birdbox Zilver
Ervaring Birdbox Zilver
positieve ervaring van Birdbox online papegaaienschool
Ervaring Birdbox online PapegaaienSchool

Conclusie, moet je deze vogelcursus kopen?

We zijn bij de conclusie van ons Review Birdbox PapegaaienSchool aangekomen. We hebben erg genoten van alle nuttige en vaak ook grappig filmpjes. Samengevat leer je je papegaai of parkiet goed verzorgen en trainen. Dit is de Meest Omvangrijke Vogel Trainings Cursus die wij ooit hebben gezien. Er is werkelijk geen aspect wat niet behandeld wordt in de cursus.

De cursus in gebaseerd op het verkrijgen van het vertrouwen van het dier. indien dit aanwezig is wordt jouw papegaai een ster en ontvang je veel liefde van je dier. De cursus gebruikt een bestaande template voor online cursussen, deze navigeert prettig en is voor iedereen te volgen.

De Birdbox PapegaaienSchool, is in 4 varianten te verkrijgen, De online versie, of één van de volgende : Brons, Zilver en Goud. Bij de edelmetaal versie’s krijg je diverse extra`s. De belangrijkste extra’s zijn onder andere, dat je de cursus ook op DVD ontvangt en een persoonlijke 1 op 1 Skype gesprek met de Birdbox.

Voor een vanaf prijs van € 137 voor de online versie vinden wij dit een prima bedrag, minpunten vinden wij de beperkte termijn van de updates. Je blijft wel altijd toegang houden tot je cursus. De birdbox is een autoriteit in Nederland en België op het gebied van papegaaien en parkieten. Schaf je zon`n beestje aan dan heb je hier een prima koop aan.


Voor en nadelen van de Birdbox PapegaaienSchool

 • 47 uur aan bruikbare videotraining

 • Autoriteit in Nederland en België

 • Onmisbaar bij aanschaf nieuwe papegaai of parkiet

 • Inclusief toegang tot papegaaien forum

 • 30+ jaar aan vogelkennis

 • Recht op Updates tot 2022

 • Onduidelijk retourrecht

Birdbox online PapegaaienSchool

Stap voor Stap Leermeethode van mensen met 30 jaar ervaring

JA, IK NEEM ER EEN!
Birdbox online PapegaaienSchool
Birdbox online PapegaaienSchool

Beoordeling door Leon van Marketheme,

02 aug 2020
4

Online cursus € 137, in deze versie leer jij stap voor stap je papegaai verzorgen en trainen. Zo ontstaat er een speelkameraadje voor het leven.

Ondanks 2 kleine minpuntjes is dit een TOP cursus. En de enige complete die wij zijn tegengekomen in onze beoordeling.

Gerelateerde reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *