Review: Het Complete Handboek Voor De Labrador – In 8 weken je hond lief en gehoorzaam!

Alles wat je moet weten over de Labrador!

Gemiddelde leestijd: 26 minuten
Review Labrador handboek

Deze Labrador Handboek review of voluit: Het Complete Handboek Voor De Labrador gaat jou alles vertellen hoe je dat schattige Labrador puppy omtovert in een lieve en gehoorzame Labrador. 

Eigenlijk is dit jouw Labrador startpagina!

Om dit voor elkaar te krijgen gaan we je alles vertellen over het e-book Het Complete Handboek Voor De Labrador. 

Het boek beloofd op heel veel aspecten in te gaan, maar klopt het ook allemaal wat ze beloven?

Laten we snel het product aan de tand voelen, en kijken wat je eigenlijk moet weten voordat je een Labrador gaat kopen. 

Dan kun je snel een Labrador fokker bezoeken en zo`n droppie gaan kopen! 

Waarom Complete Handboek Voor De Labrador aanschaffen?

Voor je zo`n puppy gaat aanschaffen moet je je goed voorbereiden, je hebt namelijk voor een lange periode een hoop verantwoording als je een hond aanschaft. Lees je goed in!

Om jou een weloverwogen beslissing te kunnen laten nemen, hebben wij Het Complete Handboek Voor De Labrador review geschreven.

Wees je bewust dat je Labrador Puppy niet zomaar opgroeit en zich voorbeeldig gaat gedragen!, daar zul je wel wat voor moeten doen. Nu ben je op de juiste plek aangekomen, maar lees nog even verder.

Problemen met Labradors

Als je niet vanaf dag 1 je hond goed opvoedt ga je tegen veel problemen aanlopen. Behandel een hond niet als een kind, het is namelijk geen mens maar een roedeldier. Jij moet de baas van de roedel blijven, anders wordt hij de baas. Je wilt toch niet dat je Labrador in een kennel terecht komt?

Om eerlijk te zijn had de eerste Labrador van de auteur de eerste jaren ook gedragsproblemen, niets leek te helpen. Daar wordt je toch gefrustreerd van? De hond luisterde niet en blafte voortdurend.

Je voelt je hopeloos en misschien wel als eigen falen wanneer de hond niet goed luistert.

Bedenk dat je iets aan de volgende punten moet gaan doen om te zorgen dat je ook in de toekomst een leuke hond houdt. Een verantwoorde dierenliefhebber zou dit eigenlijk vooraf moeten bekijken, bevalt het type ras je niet, dan kun je nog switchen en je verder oriënteren.

 • Nummer 1 reden voorkomen waardoor Labradors probleem gedrag vertonen!
 • Hoe zorg je op een verantwoorde wijze voor je Labrador
 • Probleemgedrag voorkomen als opspringen en onzindelijkheid
 • Onnodig blaffen, buren willen ook slapen 😉
 • Trekken aan de riem voorkomen, hoe los je dat op?
 • Voorkomen van jeuk bij Labradors
 • Enzovoort.

Oplossing gedragsproblemen bij Labradors  

Nu is er voor elk probleem toch een oplossing? Er zijn genoeg mensen met zo’n prachtige witte of bruine Labrador die wel luistert.

Jan Jacobs de auteur van Het Complete Handboek Voor De Labrador heeft 25 jaar ervaring in de verzorging en opvoeding van dit ras. Dat gaat helemaal goed komen met jou en je Labrador puppy.

Zou het niet veel beter voelen als je alle benodigde informatie over de verzorging van de Labrador vooraf beschikbaar had? Zodat je meer kans maakt op een gehoorzame en gelukkige hond. Jan Jacobs kan je veel tijd en moeite besparen door meteen alles goed aan te pakken, en niet de fouten te maken die hijzelf maakte.

Wie is Jan Jacobs? – Het Complete Handboek Voor De Labrador

Profielfoto Jan Jacobs
Jan Jacobs

Je bent vast benieuwd wie Jan Jacobs is, en waarom Jan WEL weet hoe je een Labrador puppy moet opvoeden.

Jan leerde door zijn toenmalige buren de Labrador kennen, Jan`s buren hadden een zwarte Labrador.

Hij kreeg een hechte band en voorliefde om voor de hond te zorgen, uiteindelijk heeft hij toen zelf ook een Labrador aangeschaft. Sindsdien is hij verkocht aan het ras en wil niets anders meer.

Onze speurtocht via Google op de naam Jan Jacobs levert weinig resultaten op. We vinden het Labrador blog en een FaceBook site van Jan. Het lijkt er een beetje op dat Jan een liefhebber van Labradors is en vanuit zijn jarenlange ervaring spreekt. De cursus is het gevolg hiervan, ontstaan door een uit de hand gelopen hobby.

Is dat slecht? We denken van niet, iemand die uit de praktijk dingen herkend en oplost is net zo goed een ervaringsdeskundige. Wij vermoeden dat bijvoorbeeld Martin Gaus ook zo begonnen is.

Het zou kunnen dat Jan Jacobs een schuilnaam is? Die opmerking zie ik hier en daar op internet voorbij komen. Auteurs doen dat vaker, ze willen niet met hun echte naam op het Internet i.v.m. de privacy.

Toch denken wij dat Jan Jacobs zijn echte naam is. We vinden een persoonlijk Facebook profiel met uiteraard veel Labrador foto`s.

Onderaan de sales pagina vinden we de contactgegevens en de naam Blue Sky Marketing, Jan onderneemt als eenmanszaak vanuit Berkel-Enschot onder de rook van Tilburg. Indien je meer informatie wenst over Blue Sky Marketing, klik dan hier.

Is Het Complete Handboek Voor De Labrador oplichting? – Is Jan Jacobs betrouwbaar?

In ons onderzoek naar Jan Jacobs hebben we al een kijkje in zijn achtergrond kunnen nemen. Maar hier laten wij het niet bij, ons onderzoek gaat verder. Wij willen zeker weten dat we niet met oplichting te maken hebben

KvK nummer controle Jan Jacobs

Zoals eerder al gemeld vinden we onderaan de sales pagina het KvK nummer 55666566. Blue Sky Marketing staat netjes ingeschreven onder dit nummer in het handelsregister.

Bijna alle websites vermelden dit onderaan de sales pagina in de footer van de website, daar is het makkelijk te vinden voor bezoekers. Maar we nemen dit nog steeds niet zomaar aan, we vullen het nummer daadwerkelijk in bij de zoekfunctie van het KvK register.

We krijgen netjes een resultaat terug, Blue Sky Marketing bestaat echt. Dit geeft vertrouwen, wij twijfelen er niet aan dat er vreemde zaken aan de hand zijn. Ook de toevoeging van het BTW nummer, welke wij overigens niet kunnen checken, geeft vertrouwen.

Weet ook dat het professionele betaal platform geen zaken doet met schimmige bedrijfjes. PayPro, maar dit is een aanname, zal ook wel de nodige documentatie en ID informatie vragen voor zij hun naam aan producten verbinden.

KvK nummer Blue Sky Marketing

Samengevat hebben wij er wel vertrouwen in dat Jan Jacobs te vertrouwen is. Hoewel hij niet onder Jan Jacobs geregistreerd staat, maar met Blue Sky Marketing, vermoeden wij geen oplichting.

Ons onderzoek voor Het Complete Handboek Voor De Labrador review laat geen alarmbellen afgaan.  

Voor wie is Het Complete Handboek Voor De Labrador bedoeld? 

Voor veel producten, diensten of cursussen de wij reviewen is er meestal een bepaalde doelgroep bepaald. In Het Complete Handboek Voor De Labrador review kunnen wij geen specifieke doelgroep aanwijzen. 

Iedereen van jong tot oud, man of vrouw, die een Labrador puppy wil aanschaffen is de doelgroep. Jan Jacobs wijst ook geen doelgroep aan op zijn sales pagina.

Het Complete Handboek Voor De Labrador review 

Je bent nu waarschijnlijk al een stuk wijzer nu. We komen we nu op het punt in Het Complete Handboek Voor De Labrador review waarin we de inhoud gaan beoordelen. We gebruiken ook wel de term Labrador handboek review, omdat het telkens zo`n mond vol is.

Op de sales pagina hebben wij het product aangeschaft om een zo duidelijke mogelijke beoordeling te maken.

Wat claimt Jan Jacobs in zijn Labrador handboek

Op de sales pagina van de website Het Complete Handboek Voor De Labrador komen we veel claims tegen. We sommen er hieronder een aantal op.

 • Meer dan 2000 baasjes zijn aan de slag gegaan om het karakter van hun Labrador karakter te vormen
 • Erkenning van dierenartsen en 2 erkende Labrador fokkers
 • Ik heb alle problemen ondervonden, en leer jou deze te voorkomen
 • Als jij je Labrador snel zindelijk wilt, dan is dit het boek voor jou.
 • Als jij alle raskenmerken wilt kennen, dan is dit jouw boek 

Jan geeft aan dat hij veel van zijn tijd gebruikt om alles te weten te komen over de Labrador. Elke minuut steekt hij erin, wij geloven dat wel. Na het lezen van vele hondenboeken komt hij tot de conclusie dat veel van wat er in de boeken staat, niet werkt. 

Dit vinden wij wel een beetje vreemd, dit Labrador Handboek is zeker niet slecht. De claim dat al de andere boeken niet kloppen is wel een beetje vreemd, laten we dat maar onder de noemer marketing taal plaatsen.

Volgens Jan zijn er ook geen boeken die speciaal voor de Labrador zijn geschreven, maar vooral de hond in het algemeen behandeld. Een zoekactie op Bol.com ontkracht die bewering ook, we vinden een aantal boeken speciaal voor de Labrador of Golden Retriever. Sommige zijn wel in het Engels, dat kan een obstakel zijn voor sommige mensen.

Onze kennis over de Labrador is niet heel groot, hoewel wij ook hondenliefhebbers zijn. Jan komt op ons over als iemand die enorm veel weet over het opvoeden van Labrador`s.

Wat ontvang je na betaling

Indien je besluit om tot koop over te gaan ontvang je meteen het totale pakket in PDF e-book vorm. Let op, er blijken mensen te zijn die bij dit soort producten een dik papieren boek in de brievenbus verwachten. Dat is niet het geval, je ontvangt een digitaal boek in het pdf-bestandsformaat.

Voor Het Complete Handboek Voor De Labrador review, ontvingen wij dus netjes inloggegevens en konden de e-books downloaden.

E-book Labrador handboek

Een e-book is een moderne vorm van een boek, en heeft als voordeel dat je het eenvoudig kunt meenemen op je telefoon, laptop of tablet. Na betaling kunt je het product meteen downloaden en de tips bekijken en toepassen.

Je hoeft niet te wachten tot het per post wordt thuisbezorgd. Laten we nu verder gaan en de inhoud van het Labrador Handboek bespreken.

Inhoud Labrador handboek review

De belangrijkste hoofdstukken gaan we stuk voor stuk, kort met je doornemen. We vertellen je precies wat je gaat leren. Jan heeft er een prachtig handboek gemaakt waar je veel plezier van zult hebben. Laten we starten.

Hoofdstuk 1: Past je lieve Labrador Puppy bij je gezin

Misschien is dit wel het belangrijkste hoofdstuk van allemaal, past de Labrador puppy wel in je gezin? Veel mensen kopen in een opwelling een puppy, of omdat de kinderen het zo leuk vinden. Achteraf blijkt dat het ras kenmerken heeft die niet goed bij jouw gezin passen. Dit kun je beter vooraf weten toch? Lees dit hoofdstuk van het e-book goed voordat je de hond aanschaft, en voorkom dat hij meteen in het asiel belandt.

Hoofdstuk 2: Hoe kan ik mijn Labrador succesvol trainen

Hier kun je het meeste voordeel uit halen, je profiteert van de jarenlange ervaring die Jan Jacobs heeft opgedaan. Doordat je vanaf het eerste moment de juiste stappen onderneemt, train je je puppy in korte tijd tot een volwassen lieve hond die goed luistert.

Hoofdstuk 3: Labradors springen altijd tegen je op, hoe kunnen we dit voorkomen?

Labradors hebben de neiging altijd tegen je op te springen als begroeting. Wij zijn hondenliefhebbers, maar er zijn ook zeker mensen die dat niet fijn vinden. Van vieze kleren is niemand gediend. Je leert in dit gedeelte van het boek waar dit gedrag vandaan komt, en hoe je het kunt afleren.

Hoofdstuk 4: Onnodig geblaf voorkomen

Wij hadden vroeger een hond die vaak blafte als we hem opsloten wanneer we visite hadden. Een veel groter probleem is het als de hond niet alleen thuis kan blijven, je kunt hem namelijk niet altijd  meenemen. Verlatingsangst bij honden is een veel voorkomend probleem. Het gevolg, een irritant geblaf dat urenlang kan aanhouden, daar zit je niet op te wachten toch? Je buren overigens ook niet 😉. Jan geeft je de handvatten om onnodig geblaf in verschillende situaties te voorkomen.

Hoofdstuk 5: Op pad met je Labrador puppy

Vanaf de eerste dag dat de pup in huis is moet je starten met zindelijkheid training, en dus naar buiten. Contact met andere honden en mensen, hoe ga je dat aanpakken en hoe voorkom je problemen? Kinderen zullen je puppy willen aaien, het heeft namelijk magische aantrekkingskracht op kinderen.  Andere mensen zijn weer niet gediend van gesnuffel. Leer alles over socialisatie van je hond in dit gedeelte.

Hoofdstuk 6: Leer alles over het vinden van een goede fokker

Je leest veel over malafide fokkers die hondjes uit het Oostblok importeren. In eerste instantie is er nog niets aan de hand, maar kort na aankoop blijkt je puppy ernstig ziek. Voorkom deze ellende voor zowel de hond als jezelf, en koop bij een goede Nederlandse en gecertificeerde Labrador fokker. Kom daarom alles te weten over het kopen van een goede gezonde hond.

Hoofdstuk 7: Hoe leer je je Labrador puppy alleen te zijn (verlatingsangst)

Er zal altijd een moment zijn dat je even weg moet, en de Labrador kan niet mee. Wat doe je dan? In dit hoofdstuk leer je technieken hoe je dit op speelse wijze met de hond kunt oefenen. Indien je dit vanaf dag één met je hondje oefent, dan heb je daar later veel plezier van.

Hoofdstuk 8: De eerste nacht met je hondje doorkomen, doorslapen van je puppy

Doorslapen van je puppy in de eerste nacht(en), het lijkt net een baby. Een puppy is ook een soort baby, en sommige technieken hebben dus overeenkomsten. Je leert hoe de hond op zijn gemak wordt gebracht, en hierdoor fijn en onbezorgd gaat slapen. Had je hier allemaal aan gedacht voor je een hond wilde aanschaffen?

Hoofdstuk 9: Wat kun je doen aan deemoedplassen

Veel honden hebben de neiging bij het begroeten hun urine te laten lopen. Dit komt doordat jonge honden nog geen goede controle over hun blaas hebben, en in hun enthousiasme een plasje doen. In een uitgebreid hoofdstuk gaat Jan dieper op dit onderwerp in, zodat jij dit kan voorkomen bij jouw hond. In een aantal simpele stappen ben je van dit probleem af.

Hoofdstuk 10: Gedrag van de Labrador in de auto

Een drukke hond in de auto is vervelend en gevaarlijk, je verliest je concentratie en een ongeluk ligt op de loer. Dit onrustige gedrag wordt met meteen de kop ingedrukt. Jan leert je hoe dit werkt, zodat er geen heksenketel ontstaat in de auto.

Misschien denk je dat dit alles is, maar er is nog veel meer. We hebben het al eerder gezegd, wanneer je een labrador pup wil gaan kopen moet je dit e-book eigenlijk als eerste gelezen hebben. Als je al een puppy hebt kun je eigenlijk niet wachten. Een puppy groeit snel, elke dag die je mist met het goed opvoeden van de hond is één gemiste dag.

Het e-boek gaat verder nog in op de volgende onderwerpen:

 • Castratie en sterilisatie, de voor en nadelen hiervan.
 • Het voorkomen van kreupelheid, een veel voorkomende kwaal bij grote honden
 • Voor en nadelen van zelf fokken
 • Opvang van je Labrador puppy in je huis
 • Juiste voeding en het voorkomen van overgewicht. Je hond hoeft echt geen koekjes 😉
 • Belangrijke behoeften van je Labrador
 • Inventarislijst met de meest belangrijke verzorgingsartikelen
 • Plan om je hond zo snel en goed mogelijk te trainen
 • De meest voorkomende kwalen en ziekten bij het Labrador ras.
 • Hoe bouw je een goede band op met de hond, maar blijf je wel de leider
 • Enzovoort

BONUS! bij aanschaf van Het Complete Handboek Voor De Labrador

De meest auteurs van cursussen en boeken werken met bonus artikelen als je het product aanschaft, daar is het Labrador Handboek geen uitzondering op.

We reviewen al een tijdje en zien dit heel vaak, het is een beetje een soort truc om je over de streep te halen. Geen fraude, slechts het laatste duwtje om jou over de streep te trekken. Ons inziens is dit niet eens nodig voor dit product.

De bewering dat dit geldt voor de eerste 150 kopers is ook een aansporing tot koop, iedereen krijgt de bonussen. Wij kennen niet veel waarde aan de aanbiedingen op de sales pagina, de prijzen zijn namelijk altijd hetzelfde.

Maar om een lang verhaal kort te houden, de bonussen zijn zeker niet van slechte kwaliteit, integendeel zelfs. De titels spreken voor zich:

 • Bonus 1:              Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy (ebook)
 • Bonus 2:              Je hond de baas (ebook)
 • Bonus 3:              Honden training geheimen (ebook)
 • Bonus 4:              Acht ongelofelijke simpele technieken voor apporteren (ebook)
 • Bonus 5:              Levenslange updates

Bonus 5 verdient iets meer aandacht, je krijgt levenslang updates op het e-book. Nieuwe hoofdstukken, onderwerpen en aanbevelingen worden automatisch naar je verzonden. Deze service zien we niet vaak bij e-book verkopers, leuke extra!

Krijg je waar voor je geld?

Ook niet onbelangrijk, Is het je geld waard? Voor een EENMALIG bedrag van € 37 (prijspeil jan-2020) krijg je een schat aan waardevolle informatie waarmee je een goede start kunt maken.

Het kost je niet veel meer dan een goed boek in de boekhandel. Voor dit bedrag krijg je een e-book van een liefhebber met meer dan 25 jaar ervaring. Aansluitend ontvang je nog zeer lang aanvullingen en updates.

Geel logo niet goed geld terug

Een hond kost veel geld als je het goed wil verzorgen. Denk aan voeding, hondenbelasting en zorgkosten. Wij denken dat € 37 dan geen gek bedrag is om meteen goed van start te kunnen gaan. Als je daarmee ook vervelende gedragsproblemen voorkomt, waar wacht je dan nog op?

Mocht je na alles toch nog twijfelen of het je geld waard is. Het Labrador handboek is zo overtuigend volgens Jan Jacobs dat hij je een 60 dagen niet goed geld terug garantie geeft. Zonder lastige vragen krijg je je geld terug als je niet tevreden bent.   

Wat zijn de ervaringen over het Labrador handboek? – Recensies

Na een hoop zoekwerk konden wij geen onafhankelijk ervaringen vinden via Google. Om deze reden geven we je een klant ervaring die de auteur ook zelf plaatst op de sales pagina. Deze is dus uiteraard niet objectief, en kunnen wij niet verifiëren.

Wij denken dat dit een recensie is die Jan per email heeft gekregen. We plaatsen hem met de bovengenoemde kanttekening. Ons gevoel zegt ons dat het wel een legitieme ervaring is. Het Labrador Handboek wordt veel verkocht via het betaalplatform PayPro, dus moeten er ook genoeg tevreden klanten zijn.

Ervaring klant Labrador handboek

Conclusie + Labrador Handboek kopen!

We hebben zo onderhand elke invalshoek in dit Labrador handboek review behandeld. Het is een onmisbaar en geweldig stuk naslagwerk als je een Labrador Puppy wil aanschaffen.

Nu is het aan jou om te beoordelen of wij ons werk goed hebben gedaan, en je eigen beoordeling te maken. Laat nog even een reactie achter op onze site hoe je het vond.

Voor € 37 (prijspeil jan-2020) krijg je uitgebreid, goed en onmisbaar e-book. Wil je NU meteen aan de slag klik dan op de groene button hier beneden!

Voor- en nadelen van Het Complete Handboek Voor De Labrador

 • Goede en uitgebreide informatie

 • Veel bonus e-books

 • Levenslang gratis updates en aanvullingen toegestuurd

 • 60 dagen niet goed geld terug garantie

 • Betrouwbaar betaalplatform

 • Geen objectieve klantervaringen gevonden

 • Vereist actie om adviezen ook in praktijk te brengen

Review Labrador handboek

Het Complete Handboek Voor De Labrador

60 dagen NIET GOED GELD TERUG garantie, probeer het risicoloos!

direct naar de geheime korting pagina
Het Complete Handboek Voor De Labrador
Het Complete Handboek Voor De Labrador

Beoordeling door Leon van Marketheme,

18 jan 2020
4

Goed, compleet en uitgebreid e-book, voor € 37 niet te duur.

 • Reeds gekocht door meer dan 2000 andere Labrador baasjes
 • Samenwerking met 2 erkende Labrador fokkers en een dierenarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *