Waar Franse Bulldog kopen?

Vind de Juiste erkende fokker!

Waar een Franse Bulldog kopen? Als je van plan bent een Frans Bulldog aan te schaffen heb je twee opties, of eigenlijk drie. De eerste optie is bij een erkende en gecertificeerde fokker, je tweede optie is om een hond uit het asiel te halen.

Wij haalden nog een derde optie aan, en dat zijn honden van gecertificeerde fokkers die herplaatsbaar worden aangeboden. Deze honden zijn wat ouder, maar het voordeel hiervan is dat ze al een opvoeding hebben gehad.

Franse Bulldog bij erkende fokker kopen!

Als u een Franse Bulldog wilt aanschaffen mag het dier geen te korte snuit, te bolle ogen, benauwdheidsklachten door te nauwe neus of een te grote neusplooi hebben.

De raad van beheer houdt toezicht dat de stamboom van het Franse Bull zuiver blijft, en dat de ouder dieren de gezondheidstesten met goed gevolg hebben doorlopen.

Als je een Franse Bulldog koopt bij een fokker die is aangesloten bij de EGCN dan heb je een raszuiver dier met een goede stamboom. Hiermee voorkom je dat je dier snel ziek wordt of erfelijke klachten krijgt. Helemaal uit te sluiten is dit natuurlijk niet, het blijft een levend wezen.

Waar vind je nu adressen van erkende Franse Bulldog fokkers die gezonde dieren verkopen? Een goed startpunt zijn de erkende fokkers die je kunt vinden bij de Hollandse Buldoggenclub (HBC).

Zij hebben een lijst met fokkers (EGCN leden), een aantal fokkers hebben zelfs het label erefokker van de HBC gekregen. Gecertificeerde leden houden zich bij het fokken streng aan het fokreglement. Dit maakt de kans op erfelijke aandoeningen zo klein mogelijk.   

Franse Buldog uit het asiel

De meest diervriendelijke manier van het nemen van een hond is om eerst te kijken in het asiel. Je helpt een dier dat graag weer een baasje wil. Wist je dat het het verder vrijwel gratis is?

Je betaalt een kleine bijdragen aan gezondheidskosten voor het inenten en verder niets. Omdat de honden vaak wat ouder zijn hebben ze al een opvoeding gehad zodat je niet ’s-nachts eruit hoeft om je puppy buiten te laten plassen.

Check de volgende websites voor een hond uit het dierenasiel:

Vaak kun je aangeven of de Frans Bulldog met kinderen en andere huisdieren overweg kan, zodat deze wel in je gezin past.

Wil je weten hoe je een Franse Bulldog moet opvoeden, lees dan ook een ons review Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog. Of start meteen met de aanschaf van één van de uitgebreidste handboeken die er zijn. Druk dan snel op de knop hieronder.

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – Piet de Wit

Compleet naslagwerk voor de verzorging, training en aankoop van de Franse Bulldog

JA, IK NEEM ER EEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *