Blauwe Franse Bulldog kopen?

Wil je een blauwe Franse Bulldog kopen? Dat snappen we, de Franse Bulldog is een populair hondenras op het moment. Wist je dat de Blauwe Franse Bulldog eigenlijk grijs is? Er bestaan ook andere niet standaard kleuren als Lilac, Chocolade en Merle.

Deze niet alledaagse kleuren bij de Franse Bulldog zijn sinds 2016 niet meer officieel erkend door de Raad van Beheer. De raad van beheer houdt toezicht op de stambomen van hondenrassen.

Veel fokkers bieden daarom de Blauwe Franse Bulldog niet meer aan, omdat zij de stamboom niet kunnen verantwoorden aan de kopers.  De prijzen van de normale Franse Bulldog worden steeds hoger, en wil je één van de niet erkende kleuren dan zijn prijzen van enkele duizenden euro`s geen uitzondering.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Blauwe Franse Bulldog?

Wanneer er veel geld valt te verdienen dan zijn er altijd types die daar misbruik van maken. De zogenaamde broodfokkers en de fokboerderijen in oost Europa zijn er niet om een gezonde hond aan jouw te leveren. Er wordt gesjoemeld met stambomen of er zit helemaal geen stamboom bij.

Nederlandse fokkers konden ook in oost-Europa Blauwe Franse Bulldogs pups kopen en deze bij hun Nederlandse moederhond leggen. Daarna werden er voor alle pups een stamboom aangevraagd. Dit kan gelukkig niet meer.

Toch is er wel een manier om de risico`s op een hond met erfelijke afwijkingen zo veel mogelijk te beperken. Let er bij de fokker op dat je een puppy koopt met een FCI stamboom met DNA profiel. Oplichters kunnen deze niet overhandigen en zo voorkom je een hoop ellende met oost-Europese stamboom loze pups.

Een hond met een FCI stamboom is geregistreerd bij de Raad van Beheer welke de stambomen van alle stamboomhonden bijhouden in het Nederlands Honden Stamboek. Alleen de raad van Beheer mag in Nederland de internationaal erkende stamboomcertificaten uitreiken.

FCI staat voor Fédération Cynologique Internationale en is internationaal het overkoepelende orgaan, de Raad van Beheer valt als Nederlandse kennel club hier weer onder.

DNA controle bij het kopen van een Blauwe Franse Bulldog 

Naast een FCI stamboom is een DNA profiel een aanvullende risico beperkende maatregel voor het voorkomen van puppy’s met erfelijke afwijkingen. Een goede fokker kan je het DNA profiel verstrekken. Deze DNA profielen worden opgesteld door de buitendienst medewerkers van de Raad van Beheer.

Wil je meer weten over de verzorging en opvoeding van je Blauwe Franse Bulldog, lees dan eens ons review Het Complete Handboek voor de Franse Bulldog! Veel plezier met het uitzoeken van een geschikt puppy.

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – Piet de Wit

Compleet naslagwerk voor de verzorging, training en aankoop van de Franse Bulldog

JA, IK NEEM ER EEN!