Wat is een bouwtekening?

Gouden handleiding voor het bouwen van zelfgemaakte meubels!

Wat is een bouwtekening? Een bouwtekening is een technische tekening voor alle bouw gerelateerde zaken zoals bijvoorbeeld een gebouw of product. Een voorbeeld van een product is een bouwtekening voor het maken van een meubel. Heel populair is tegenwoordig het maken van steigerhouten (tuin)meubelen.

Rechts onderin de technische tekening vind je informatie over het product of gebouw. In het speciale gedeelte vind je informatie over de naam van het product, adres van het gebouw, naam van de tekenaar, omschrijving van het project etc. De bouwtekening wordt gemaakt voor iemand die een product of gebouw moet maken. De tekening wordt soms ook verplicht gesteld voor het verkrijgen van een vergunning.

De bouwtekening wordt gemaakt door een specialist en bedoeld voor andere mensen om met behulp van de bouwtekening het gebouw, meubel of product te maken. Wanneer je zelf een bouwtekening maakt voor een steigerhouten bed, dan noemen we dit ook een bouwtekening. Dit is nuttig om op een later tijdstip nog te begrijpen hoe het product in elkaar is gezet.

Er zijn verschillende soorten bouwtekeningen, hieronder noem ik een aantal veel voorkomende.

  • Werktekeningen
  • Plattegronden
  • Installatietekening
  • Detailtekening
  • Constructietekeningen
  • Ontwerptekening

Veel doehetzelf klussers maken ook gebruik van bouwtekeningen, Freds Bouwtekeningen levert een pakket van meer dan 10000 bouwtekeningen om zelf aan de slag te gaan. Hiermee kun je zelf prachtige meubelen maken. Zie ook het revie​w over Freds bouwtekeningen of klik direct op onderstaande button om direct aan de slag te gaan.

e-book met daarop het portret van Fred Schouten

Freds bouwtekeningen!

10000 gouden bouwtekeningen, klik snel op de groene knop!

direct naar de geheime korting pagina