Snel een strakke buik!

Met deze 5 makkelijke stappen gaat dit lukken

platte en strakke buik van een vrouw

Wil jij snel een strakke buik? Er zijn veel goede methodes, maar in dit artikel geven we je 5 snelle tips waar je al een heel eind mee komt.

TIP 1 Snel een strakke buik

Sta eens wat eerder op en besteed 10 minuten aan buikspieroefeningen, en ja, we weten dat het lastig is ;-). Wanneer je even wat eerder opstaat kun je de dag rustiger en minder gehaast beginnen. Indien je een half uurtje eerder op staat kun je 10 minuten aan je buikspieroefeningen besteden, daarna rustig wat thee drinken en wat langer douchen om de dag relaxed te beginnen. Zo veel tijd scheelt dit nu ook weer niet, maar voor je mentale gezondheid doet het wel veel.

Sporten is gezond en zeker als je dit doet aan het begin van de dag. Veel beroemdheden doen dit ook, lees bijvoorbeeld eens het boek Miracle Morning van Hal Elrod. Daar wordt het helemaal in uitgelegd. Je kunt een aantal oefeningen doen die speciaal de buik trainen, denk hierbij aan planken, de ouderwetse sit-ups en crunches.

Deel je tijd goed in d, dan hoef je niet elke dag naar een sportschool. We geven je voorbeelden van oefeningen die je in een paar minuten kunt doen, indien je dit consequent volhoudt krijg je gegarandeerd een betere en platte buik!

Let op dat je geen rustpauze neemt tussen de oefening door, anders werkt het niet. Je moet echt even een paar minuten alles geven wat je je in je hebt. Uiteraard bij het veranderden van oefening is er een kleine onderbreking, dat is niet erg. Wanneer je dit een aantal weken en minimaal 5 dagen per week doet, dan krijg jij het resultaat waar je zo naar verlangt.

Mountain climbers oefening

De Mountain climbers oefening lijkt alsof je een berg beklimt, maar dan horizontaal. Start de oefening in een standaard push-up houding. Let er op dat je handen onder je schouders staan. Span nu je buikspieren aan en breng een van je knieën naar je borst, zet deze terug, en breng je andere knie naar je borst. doe dit ongeveer 30 seconden tot een minuut in een snel tempo.

push-up oefening op het strand

Windshield Wiper Knieën

Bij deze oefening ga je op je rug liggen, je armen langs lichaam. Indien gewenst kun je een Yoga matje gebruiken, deze kun je bijvoorbeeld bij de Decathlon kopen. Vervolgens dien je je handpalmen naar de grond te draaien. Maak met je benen een hoek haakse hoek van 90 graden en je voeten dienen omhoog te wijzen. Span je buikspieren en houdt je rug goed op de ondergrond, beweeg nu je benen naar links en naar rechts.

Doe de oefening voor 30 seconden tot een minuten en herhaal dan de eerste oefening nogmaals. voor 30 seconden. Kijk even wat voor jou mogelijk is, misschien kun je maar 30 seconden volhouden. Dat is prima, je kunt het tempo en de tijd altijd later opvoeren.

Staande crunches

Ga goed rechtop staan met je benen iets uit elkaar, je armen houd je omhoog in een hoek van 90 graden met je lichaam. Nu breng je één voor één je knieën omhoog. Je linker knie gaat naar je rechter elleboog, en je rechter knie naar je linker elleboog, en dit om de beurt. Doe deze oefening weer voor 30 seconden en doe vervolgens weer de eerste oefening voor 30 seconden tot een minuut.

Jackknife oefening

Bij de volgende oefening ga je op de grond liggen en probeer je met je lichaam een “V” te vormen. Strek je armen en je benen, Je bovenlichaam en je benen komen naar elkaar toe, je voelt nu dat je buikspieren aanspannen. Laat je lichaam weer langzaam naar beneden komen. In het naar benden gaan dien je je armen en benen te openen. Ga je weer naar de “V” vorm, dan sluit je je armen en benen.

TIP 2 Span je buik vaker aan voor een platte buik

Er is nog een goede en snelle truc om om een strakke buik te krijgen. Meerdere momenten op de dag zijn geschikt om even je buikspieren aan te spannen. Het is vrij eenvoudig om dit te doen in het openbaar vervoer of een andere plek waar je kunt zitten, bijvoorbeeld op kantoor of op school. Wanneer je je buikspieren voor ongeveer 8 seconden aanspant en dit 10 keer herhaalt verbrand je ongeveer 100 calorieën.

TIP 3 Koolhydraatarm eten

Probeer een beetje te minderen met eten dat veel koolhydraten bevat. Je hoeft niet compleet te stoppen, een crashdieet is nooit goed, enkele goede aanpassingen in je normale voedingspatroon zijn veel beter. Helemaal stopen is niet fijn voor je humeur ;-).

Doe eens een dagje geen pasta, brood, aardappels of rijst, of neem een kleinere portie.Indien je deze discipline kunt volhouden ben je actief bezig met een gezonde leefgewoonte. Dit helpt je uiteindelijk ook weer om een strakke en platte buik te krijgen.

Review koolhydraatarm 50 dagen programma

Koolhydraatarm 50 dagen programma!

Druk snel op de knop hieronder naar het koolhydraatarm afvalprogramma!

direct naar de geheime korting pagina

TIP 4 Doe meer aan ontspanning

Kortstondig stress is OK, het maakt je alert. Langdurig aanhoudende stress is ongezond, en al helemaal als je een strakke buik wilt. Stress zorgt ervoor dat je hormonen van slag raken. Indien je ervoor zorgt dat je meer gaat ontspannen komen de hormonen tot rust en zorgen zij er zelf voor dat je mentaal beter in je vel zit. Een positief bijeffect is dat je er ook beter gaat uitzien.

Hoe je ontspant is niet zo belangrijk, voor de een is dat sporten, voor de ander zijn dit Yoga ontspanningsoefeningen. Weer iemand anders gaat wandelen in het bos, de kleur groen werkt namelijk ook ontspannend. Zorg ervoor dat je niet de hele dag maar “AAN” staat, maar pak ook bewust je rust. Desnoods zet je een uur bewust vrij in je agenda, en zet dan ook je telefoon even uit.

TIP 5 Buikspieroefeningen voor het slapen, Snel een strakke buik!

In tip 1 geven we aan dat je de buikspier oefeningen ‘s-ochtends kunt uitvoeren, wat overigens een prima start van de dag is. Ben je niet zo’n ochtendmens dan kun je deze ook doen voor het slapen gaan. Of doe het zowel ‘s-ochtends als ‘s-avonds voor een nog beter resultaat. indien je dan ook nog eens je voedingspatroon een beetje aanpast kun je op een vrij eenvoudig en goed vol te houden manier een strakke platte buik krijgen.

Heb je moeite met het volhouden van je oefeningen?, dan kun je je zelf iets beloven als cadeautje. Stel je zelf voor om dit een maand vol te houden en beloon jezelf met een leuk cadeau. Indien je nu start zijn doelen voor de komende zomer zeker realiseerbaar.

Meer informatie om snel een strakke buik te verkrijgen

We hopen dat je al een beetje op weg bent geholpen met bovenstaande tips, indien consequent toegepast zul je al resultaat moeten gaan zien dan een aantal weken. Mocht je toch nog meer hulp willen dan zou je een kunnen kijken naar het product Droog Trainen Protocol Vrouwen, wij hebben hier een review over geschreven. Of als je meer wilt weten over koolhydraatarm eten, kijk dan eens het review koolhydraatarm 50 dagen programma.

review droog trainen protocol vrouwen academie

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Druk snel op de groene knop hieronder voor de training!

direct naar de geheime korting pagina!