Review: Leer gitaar spelen in 22 lessen + ervaringen Koen Snoek – Werkt deze super(?) methode of niet?

Wilde jij niet altijd al een instrument leren spelen?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Review gitaar spelen in 22 lessen

Deze review Leer gitaar spelen in 22 lessen stond al een poosje op onze verlanglijst om te beoordelen.

We zijn enorme muziekliefhebbers bij Reviewkeizer.nl en hebben enthousiast toegang aangevraagd bij Koen Snoek om de beoordeling te maken.

Bedenk je eens dat je met deze cursus gitaar leert spelen en zo elk (familie) feestje de juiste boost en sfeer geeft! Of dat jij op een mooie zomeravond de sterren van de hemel speelt voor en met je vrienden.

Het is natuurlijk geen grote verassing dat het product jou in 22 lessen de beginselen van het gitaar spelen gaat leren. 22 overzichtelijke lessen leiden jou tot het spelen van je eerste songs.

De auteur van het product is Koen Snoek. Koen deed zijn eerste stappen op de gitaar al zeer jong. De fijne kneepjes van het vak leerde hij van vakman Jaap Kwakman van de 3jS.

Op dit moment is Gitaar spelen in 22 lessen de enige gitaar cursus op Paypro die wij kunnen vinden. Laten we snel het product aan de tand voelen en kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Lees snel verder!

Wie is de verkoper van leer gitaar spelen in 22 lessen? – Wie is Koen Snoek?

In dit review Gitaar spelen in 22 lessen gaan we eens wat verder kijken wie Koen Snoek is. Muziek maken zat er bij de Volendamse muzikant Koen Snoek al vroeg in. Op de leeftijd van 8 jaar is Koen al begonnen met spelen en is daar tot op de dag van vandaag nog niet mee opgehouden.

In Volendam kent iedereen elkaar, zeker in de muziekscene. Koen heeft pas echt een speurt in zijn professionaliteit bereikt toen hij ging spelen met de 3jS. Hij is opgeleid door de 2 gitaristen van de 3jS. Bewijs hiervoor is voorhanden in de vorm van diverse foto`s waarop hij samen met hen op het podium staat.

Koen Snoek met de 3jS
Koen Snoek met de 3jS

Het podiumbeest in hem legt al zijn ziel en zaligheid in zijn live optredens. Maar hij vindt het ook heerlijk om intiem bij een kampvuur te spelen. 

Wat koen jammer vindt is dat hij, voordat hij met de 3jS samenwerkte hij verkeerde technieken van anderen leerde. Het heeft lang geduurd om deze weer af te leren en de juiste technieken aan te leren. Koen is inmiddels woonachtig in De Koog op Texel, maar zijn Volendamse tongval is nog steeds duidelijk te horen in de instructievideo`s 😉.

Op de website gitaarlesvankoen.nl houdt hij een blog bij met allerlei tips. Je vindt er ook leuke video`s waarin hij je al wat gratis gitaar les tips geeft. Je ziet welke akkoorden je moet gebruiken voor enkele leuke en bekende hits. Wil jij verder met je gitaartechniek dan kun je er ook andere cursussen vinden.

Is leer gitaar spelen in 22 lessen oplichting? Koen Snoek betrouwbaar?

In deze tijd moet je op je hoede zijn voor oplichting. Maar hier in dit review leer gitaar spelen in 22 lessen, kunnen we aannemen dat hier geen sprake van is.

Koen Snoek heeft in de afgelopen jaren een mooie community opgebouwd rondom zijn website. Zijn doel is om mensen deelgenoot te laten worden in het plezier van gitaarspelen. Hij wil beginnende gitaristen op weg helpen en ze de juiste technieken leren. Niets wijst op oplichting, wij hebben uitgebreid gezocht op Internet maar geen enkel teken van oplichting gevonden.

De betaling van de cursus leer gitaar spelen in 22 lessen verloopt via het gerespecteerde betaalplatform PayPro. Deze partij screent de aanbieders bij aanmelding en houden ook een oogje in het zeil dat er geen vreemde zaken plaatsvinden.  

Een andere check die wij altijd uitvoeren, is de KvK check. Een bedrijf dat zich inzet voor het juiste doel zal zich niet verschuilen. Schimmige bedrijven zullen zich verschuilen achter vreemde BV`s of niet met naam en toenaam op de website staan.

Gitaarles van Koen staat netjes geregistreerd bij het KvK register onder nummer 55236057 op het adres Nikadel 36 in de Koog (Texel). Op Google Maps vind je op dit adres ook de Gitaarles van Koen terug.

Je kunt er met een gerust hart van uit gaan dat Koen geen oplichter is, of dat de website of cursus een scam is. Zoek je een leuke cursus als beginner, dan kun je het gewoon aanschaffen. Wellicht wil je kind leren gitaar spelen, dan zouden wij niet twijfelen en ook voor deze cursus kiezen.

Voor wie is leer gitaar spelen in 22 lessen bedoeld? – Hoe leer jij in 4 maanden gitaarspelen?

De cursus is bedoeld voor de beginnende gitarist. Of je nu als kind of als volwassene de cursus wilt volgen maakt niet uit. Voorkennis is niet noodzakelijk.

Indien jij al een tijdje op zoek bent naar de juiste gitaarleraar of er juist in jouw omgeving geen kan vinden, dan is dit jouw kans. Het is uitermate handig dat een onlinecursus gevolgd kan worden op tijden wanneer jij tijd hebt.

Geen fietstochten door het donker en in de regen naar de les locatie! Misschien vraag je je af of het noodzakelijk is dat je noten kunt lezen? Nee, dat is niet nodig, je leert spelen zonder noten te hoeven leren.

Wij quoten Koen “Met mijn Online Gitaarcursus maak je als beginner de juiste start”. Wat Koen hiermee wil zeggen is, dat hij door de jaren heeft geleerd wat de mensen leuk vinden om te leren en te spelen. Door te observeren en te begeleiden heeft Koen zijn lesmethode verfijnd tot wat het nu is.

Zijn ervaring gecombineerd met jou inzet zorgt ervoor dat jij de sterren van de hemel gaat spelen. De manier van overbrengen van de lesstof is iets wat hem makkelijk afgaat. Theorie gecombineerd met Koen Snoek`s ervaring uit de praktijk, maakt deze cursus uniek. Zolang jij maar bereidt bent je in te zetten, dan kan er iets heel moois ontstaan.

Wat krijg je bij versie 2020 van Gitaarles van Koen? 

Nadat je nu al wat gelezen hebt over de cursus, gaan we je nu in dit review leer gitaar spelen in 22 lessen informeren wat je nu daadwerkelijk krijgt voor je zuurverdiende euro’s.

Koen is recht door zee, hij claimt niets dat hij niet waar kan maken. Je leert op je eigen tempo in 22 lessen de beginselen van het gitaar spelen. Hiermee kun je je omgeving versteld doen staan en verassen op feesten en partijen. Geen poespas, maar gewoon een degelijke en goed opgestelde cursus. Dat jij later een ster gaat worden kunnen we niet voorkomen 😉.

22 lessen – Review en ervaringen Gitaarles van Koen

De cursus begint met een duidelijke en complete uitleg over hoe alles werkt. Vervolgens gaan de lessen van start. Elke week krijg je toegang tot een les, voordeel hiervan is dat je de focus houdt. Wanneer je alles in een keer krijgt voorgeschoteld kun je overweldigd raken door alle informatie. 

De eerste les gaat in op de basis. Waar bestaat die basis dan uit? Er wordt ingegaan hoe je de gitaar stemt. Maar ook de juiste gitaarhouding en vervangen van gitaarsnaren wordt in de eerste les uitvoerig behandeld.

Mensen willen altijd graag meteen resultaat, je leert dan ook meteen wat bekende gitaarrifjes spelen zodat je de juiste motivatie houdt.

Theorie en techniek

De technieken en theorie leer je door gebruik te maken van de liedjes van bekende artiesten als Queen, The Script, Adele, Train, Acda en de Munnik, Nirvana, Herman Brood, White Strips, Kings of Leon, James Blunt en nog vele andere. Waarbij de focus ligt om de juiste gitaarakkoorden over te kunnen pakken.

Wanneer je de basistechnieken en theorie een beetje onder de knie hebt, wordt je getraind in tablatuur. Tablatuur is een notatievorm speciaal voor gitaarmuziek, dit is een vervanging van het traditionele noten lezen.

Met behulp van normale cijfers en tekens kun je op een fictieve gitaarhals zien welke snaren je moet indrukken en aanslaan om een bepaalde nummer te spelen. Zie het tablatuur voorbeeld hieronder.

Tablatuur voorbeeld
Tablatuur

Je ontvangt uitgebreide e-mail bijlagen bij alle videolessen. De video’s zijn van goede kwaliteit en altijd in HD formaat.

Het is heel handig de PDF bestanden die je bij de lessen krijgt even uit te printen, en ze naast je op de bank te houden als je zit te oefenen. Dan kun je er ook op kliederen en je eigen aantekeningen of aandachtspunten op zetten.

Als je wilt oefenen is het ook handig dat je muzikale begeleiding hebt waarover jij dan jou solo oefeningen speelt. Daarom ontvang je bij de lessen ook meespeel MP3 audiobestanden. Je hoeft hiervoor dus niet aan de gang met Spotify of YouTube.

De kwaliteit van zowel de video`s als de audio bestanden is prima. We hadden niet anders verwacht dan dat deze goed zijn, het is een cursus over muziek. Daar wil je in dit HD en Dolby Surround tijdperk niet komen aanzetten met wat brakke bestanden. Nee, dit is netjes verzorgd.

Het opleidingsplan, een soort handleiding zorgt ervoor dat het duidelijk is welke pad je gaat volgen. Hierdoor weet je meteen wat je nog meer gaat leren, het is een fijn overzicht van de cursus.

Opbouw van de gitaarles

Een les wordt je toegestuurd vergezeld van meerdere video bestanden. Je krijgt alle noodzakelijk akkoorden in een overzicht. Een voorbeeld van hoe dit er uit ziet vind je in het tablatuur voorbeeld.

Verder kun je deelgenoot worden van een besloten community op Facebook. Mocht je ergens een vraag over hebben dan zijn er altijd medecursisten die het leuk vinden je te helpen. Zo ben je niet helemaal op je zelf aangewezen. Uiteraard kun je Koen per mail of video bericht ook je vragen stellen.

Zoals al even eerder aangestipt zit er een goede opbouw in de lessen, je begint met de pure basis als je gitaar stemmen. Vervolgens bouwen de lessen zich langzaam op in moeilijkheid, ongeveer vanaf les 12 a 13 ga je echt een volledig nummer leren spelen.  

Samenvatting cursus

Hieronder vatten we nog even beknopt samen wat je krijgt.

 • Persoonlijk begeleiding van iemand met tientallen jaren ervaring
 • Levenslange toegang tot de cursus
 • MP3 audio meespeel bestanden
 • Losse bijlagen bij de videolessen (de tablatuur)
 • Resultaat gerichte cursus, snel resultaat in de vorm van rifjes en later volledige nummers
 • Oefeningen, liedjes, theorie, basisuitleg , houdingen, akkoorden, opleidingsplan en tips
 • Professionele HD video`s, welke je elke week per les krijgt toegezonden
 • Bij aankoop kun je snel van start gaan
 • Besloten community die jou kunnen helpen bij vragen
 • Jaarlijks kampvuurfeest voor de cursisten

Krijg je waar voor je geld?

Nu de hamvraag,  krijg je waar voor je geld? Voor een bedrag van € 77 (prijspeil dec-2019) kom je in het bezit van de cursus. Dat vinden wij niet veel geld, je krijgt hiervoor namelijk behoorlijk wat materiaal.

Denk hierbij aan 22 uitgebreide lessen, voorzien van videomateriaal en bijlagen en persoonlijke ondersteuning. Het feit dat Koen niet iedere keer het wiel hoeft uit te vinden, maar de lessen al heeft kunnen voorbereiden zie je in de prijs terug.

Een alternatief voor de cursus kan een muziekschool zijn met een privéleraar. Het is aan jou om te kiezen wat fijner is. Denk hierbij wel dat een privéleraar vele malen duurder is dan deze cursus. Vermoedelijk kun je ongeveer 2 privélessen volgen, voor de prijs van deze gehele cursus.

Het lijkt ons een goed product om eens kennis te maken met gitaarspelen, bijvoorbeeld als je een gitaarcursus zoekt voor je kind. Vind je het daarna nog steeds leuk, dan kun je altijd nog andere manieren proberen.

Wat zijn de ervaringen Gitaarles van Koen?

Soms is het lastig om echte ervaringen van klanten te vinden, deze keer vonden we er genoeg en zo goed als allemaal positief. Voor onze reviews en voor review leer gitaar spelen in 22 lessen in het bijzonder vonden we deze keer hele aparte ervaringen.

LET OP: de kwaliteit van de video`s in onderstaande ervaringsvideo, is niet de kwaliteit van de video`s in de cursus! Dit zijn echte klantervaringen die niet in allerbeste kwaliteit hun filmpje hebben opgestuurd.

Er zijn enkele bekende Nederlanders die Koen ook een leuke beoordeling hebben gegeven. Jaap Kwakman , Henny Huisman en Radio2 DJ Jasper de Vries steken hun mening niet onder stoelen en banken. 

Ervaring Jaap Kwakman
Ervaringen leer gitaar spelen in 22 lessen

De cursus zit goed in elkaar , het heeft een goed opleidingsschema is voorzien van de nodige extra`s, en is relatief niet duur.

Het zou ons verbazen als we een negatieve ervaring zouden tegenkomen, wat niet het geval is.

Ervaring Google gitaarlesvankoen

Wij geven het altijd toe, er zal altijd wel iemand niet tevreden zijn. Als je verwacht je zonder je in te zetten gitaar kunt leren spelen, dan moeten we je teleurstellen.

Conclusie + Gitaarlesvankoen kopen!

Dan zijn we aangekomen bij de eindconclusie in dit review leer gitaar spelen in 22 lessen, waarin we alles  nog eens kort aanstippen en onze mening geven.

We kunnen hier kort en duidelijk over zijn, voor € 77 (prijspeil dec-2019) krijg je een goed in elkaar stekende cursus van 22 lessen, hierna bezit je de basisbeginselen van het gitaar spelen en kun je enkele liedjes spelen waarmee jij de held wordt op feesten en partijen. Je mag van ons ook alleen thuis spelen waar niemand het hoort 😉.

Koen Snoek heeft tientallen jaren ervaring en wil nu het plezier dat hij beleeft aan jullie overdragen d.m.v. de laatste digitale mogelijkheden die het Internet ons biedt. Alle informatie wordt je digitaal aangeboden, het is niet nodig om nog andere zaken aan te schaffen, buiten een gitaar dan.

Indien je om wat voor reden langer de tijd nodig hebt om de stof te leren, dan is dat geen probleem. Na betaling blijft je 24/7 toegang houden tot alle informatie en mag je ook lid blijven van de community.

Ook als je niet tevreden bent, en je laat dit binnen 30 dagen weten dan krijg je zonder lastige vragen netjes je geld terug op je rekening. Dit is een garantie die wij vaker bij de betere cursussen zien terugkomen. De auteur staat 100% achter het product, en daarom zal dit vermoedelijk niet vaak voorgekomen zijn. We kunnen dit echter niet verifiëren.

Hij heeft het vak tot in de puntjes geleerd door met de gitaristen van de 3jS op te trekken en van hen te leren. 

Als leraar komt Koen prettig op ons over, wij vinden het Volendamse accent ook erg leuk in de video`s. Het plezier in het spelen brengt hij op een vrolijke, creatieve manier en met passie op de cursist over.

Voor en nadelen van de cursus leer gitaar spelen in 22 lessen

Voordelen

 • Goede en complete cursus
 • Geschikt voor beginners
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie
 • Geen voorkennis nodig
 • Niet duur

Nadelen

 • Tsjaa.. nadelen? Wij zouden het niet weten voor deze € 77?
 • Iets nieuws leren vereist wel inzet en discipline
Review gitaar spelen in 22 lessen

Leer gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek

NIET GOED GELD TERUG garantie, probeer het zonder risico!

direct naar de geheime korting pagina
Leer gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek
Leer gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek

Beoordeling door Leon van Marketheme,

28 dec 2019
5

Een van de betere online gitaar cursussen die wij zijn tegengekomen. Met een vleugje 3Js uit Volendam.

Indien je het hele review leer gitaar spelen in 22 lessen hebt gelezen, dan denken wij dat je antwoord hebt gekregen op onderstaande belangrijke vragen. Althans dat was onze bedoeling!

 • Is Koen Snoek betrouwbaar?
 • Wie is Koen Snoek
 • Wat is gitaarlesvankoen?
 • Is leer gitaar spelen in 22 lessen oplichting?
 • Is leer gitaar spelen in 22 lessen betrouwbaar?
 • Wat zijn ervaringen over leer gitaar spelen in 22 lessen?
 • Is leer gitaar spelen in 22 lessen een scam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *