Review Pianoles van Rene + Ervaringen Rene Knops: leer piano spelen in 4 maanden

Ga jij leren de sterren van de hemel te spelen?

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
Programma 2020 modules Pianoles van rene

In deze Pianoles van Rene review kom je alles te weten over dit product van Rene Knops, waar op dit moment zelfs een nieuwe versie van uit is. Waarom zou je gaan pianospelen?

Wanneer wij de eerste pianotonen horen van Queens Bohemian Rhapsody, dan krijgen wij al kippenvel. Of denk eens aan John Lennon`s Imagine. Wat ons betreft genoeg redenen om deze edele muziekvorm te leren.

Stel dat jij na een aantal maanden ook eens wat leuke liedjes kon spelen, zou dat niet super zijn. Je vrienden en familie zullen je met trots complimenteren en vragen hoe dat zo is gekomen. Je zult gaan glunderen van trots.

Er zullen ook gelegenheden zijn waar jij de ster van de avond kan worden. In de kerk met Kerstmis, op bruiloften en feesten, overal waar terloops een piano staat kun jij je moment pakken.

Op dit moment is Pianoles van Rene een van de twee aangeboden pianoles cursussen op het platform van PayPro die wij kunnen vinden. We hebben de andere cursus nog niet gereviewd, maar op dit moment verkoopt deze cursus beter. We gaan in dit Pianoles van Rene review kijken waarom dit zo is.

Met Pianoles van Rene kun je nog een cursus ter overweging aan je rijtje toevoegen. Zou het jou lukken om na de cursus fatsoenlijk piano te spelen, of zelfs het verborgen talent in jou te zien ontluiken, wij zijn benieuwd?  Laat je ons dit nog weten via een reactie op Reviewkeizer.nl?

Laten we snel het product aan de tand voelen, en kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Lees snel verder!

Wie is de verkoper van Pianoles van Rene? Wie is Rene Knops?

In dit Pianoles van Rene review kom jij alles te weten over het product en de auteur. Zoals de titel al doet vermoeden zal het je niet verwonderen dat we te maken hebben met Rene, Rene Knops wel te verstaan.

Rene Knops is getraind in klassieke piano en heeft gestudeerd aan de Royal School of Music. In zijn vrije uren spendeert hij zijn tijd bij het popkoor Undercover.

Ervaring genoeg om van jou ook een getalenteerd pianist te maken.

Een goed gevoel bij een persoon is altijd fijn voor je iets van iemand koopt. Rene is geboren in 1971 en een prettig persoon. Als uitbreiding op zijn stenen muziekschool “de Piano” heeft Rene de online pianocursus ontwikkeld.

De pianoschool van Rene welke gevestigd is onder de rook van Tilburg in Berkel-Enschot, is sinds 1 augustus 2019 overgenomen door een andere muziekschool genaamd “Toonaangevend”.

Deze muziekschool timmert leuk aan de weg en verhuist zelfs naar een mooi nieuw pand en zet het levenswerk van Rene verder voort. Pianoles van Rene heeft een andere weg gekozen en gaat alleen nog online verder.

Gebruik makend van de laatste digitale technieken heeft Rene een online pianoles cursus ontwikkeld, zodat hij een breder publiek kan bereiken. Rene begeleidt en verzorgt de cursus op afstand, vanuit het zonnige Spanje waar hij met zijn gezin een nieuwe uitdaging is gestart.

Na zijn “oude” stenen muziekschool “de Piano” waar hij sinds 2003 met veel plezier les heeft gegeven, was het tijd voor een moderne manier van lesgeven. Het lijkt erop alsof mensen tegenwoordig meer online cursussen willen volgen.

Om de online cursus een succes te maken heeft hij ook enkele sociale cursussen gevolgd. Hierdoor kan Rene de stof op een leuke en eenvoudige manier op jou overbrengen.

Is Pianoles van Rene oplichting? + Is Pianoles van Rene betrouwbaar?

Wij zijn altijd op ons hoede voor oplichting. We kunnen hierbij zeggen dat hier geen sprake van is, waarom zul je zeggen? Daarom gaan we in dit Pianoles van Rene review eens uitspitten of alles wel klopt.

Ten eerste ontvingen we na een succesvolle betaling toegang tot de gehele cursus na aankoop van het product.

Via een zoekactie in Google Maps naar muziekschool “de Piano” schrokken wij eerst heel even, geheel ten onrechte overigens. De stenen muziekschool is namelijk permanent gesloten. Na enig speurwerk zijn we erachter hoe de vork in de steel zit.

We doen altijd intensief speurwerk, hoe slim iemand ook is, een oplichter maakt vaak een foutje in de administratie of laat verkeerde en verouderde  informatie achter op websites. Maak je geen zorgen, wij hebben niets kunnen vinden wat daar op wijst.

Zoals eerder aangeven, de muziekschool is overgenomen door muziekschool “Toonaangevend”. Rene verzorgd de piano lessen op de moderne manier, online en volledig onafhankelijke van de plaats waar hij zich bevindt.

Tegenwoordig zijn er tal van mensen, digitale nomaden genoemd, die gewapend met een laptop over de wereld reizen en via Internet werken. Niets om je zorgen over te maken.

Wanneer we de website pianolesvanrene.nl bekijken dan heeft dit netjes een slotje (SSL certificaat). Onderaan zijn salespagina staan alle gegevens over pianoles van Rene. Je kunt daar via een linkje contact met hem opnemen, evenals via de contact tab bovenaan in het menu.

Nergens krijgen wij het gevoel dat er een identiteit of iets wordt verborgen, of dat er vreemde zaken aan de gang zijn. Alles lijkt transparant en legitiem. Het format van de webpagina komt overeen met eerdere muziekcursussen die wij hebben gereviewd. Dit is waarschijnlijk een veel gebruikt template model voor muziekcursussen.

Wij sluiten niets af zonder altijd het KvK nummer nog even door de molen te halen. We vinden het KvK nummer 17254652 onderaan de webpagina. Ze staan inderdaad geregistreerd in Berkel-Enschot.

KvK nummer Pianoles van rene

Hoewel Rene uit Spanje opereert, zal ons inziens je KvK een in Nederland geregistreerd adres moeten bevatten. We zien hier geen oplichting in, waarschijnlijk werkt Rene toch nog deels samen met muziekschool “toonaangevend”. Wij zijn niet helemaal thuis in de juridische regels rondom KvK adressen.   

Voor wie is Pianoles van Rene bedoeld?

Navraag bij Rene leert ons dat zijn doelgroep breed is, de cursus is bedoeld voor iedereen die als beginner wil starten met piano spelen. Rene geeft zelf aan dat de cursus geschikt is voor mensen tussen 10 en 80 jaar 😉.

Er zijn echter ook mensen die al lang geleden hebben leren spelen, maar het na een lange periode weer opnieuw willen oppakken. Ook voor hen is de cursus op het lijf geschreven.

Bedenk ook dat je de cursus kunt volgen wanneer je keyboard wilt leren spelen. De lessen keyboard en piano lopen een beetje door elkaar heen. Rene vertelt ons ook dat veel beginnende muziek producers de weg naar hem vinden.

Rene leert je de theoretische basiskennis die een muziekproducer heden ten dagen nodig heeft.

Wat krijg je voor je geld? – Review en ervaringen Pianoles van Rene

Ben je nu benieuwd wat je daadwerkelijk krijgt voor je geld? We gaan in dit review Pianoles van Rene uitleggen wat je krijgt als je start met de cursus.

Het lesprogramma bestaat uit een samengestelde bundel van 6 afzonderlijke modules:

 • Instapcursus
 • Basiscursus
 • Vervolgcursus
 • Notencursus
 • Sinterklaas cursus
 • Kerst cursus

In het verleden werden de cursussen los verkocht voor € 197 per stuk, nu werkt Rene echter met een totaal prijs voor het gehele pakket.

Tevens krijg je onbeperkt toegang tot de interactieve online leeromgeving, en het forum van pianolesvanrene. Rene is geen kleine speler, er zitten duizenden actieve muziekliefhebbers in dit forum.

Bij vragen kun je Rene altijd contacteren, hij zal je dagelijks antwoord geven op de vragen die je stelt. Wat wij een leuke extra vinden is dat Rene maandelijks een live webinar organiseert ter ondersteuning van je leerproces. Leuk voor de motivatie en voor extra inspiratie.

Het zal verder geen verassing zijn dat de lessen via PDF documenten, HD video en goede kwaliteit audiobestanden tot je beschikking komen. Deze lessen zijn uniek, daarnaast kan men de toetsen in de video`s goed zien. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van zogenaamde dubbel oplichtende pianotoetsen.

Om een lang verhaal kort te maken is het wellicht handig om onderstaande video`s te bekijken, dan krijg je een goede indruk hoe de lessen in elkaar steken. Voorbeeld 1 is aan de hand van Billy Joel`s `Pianoman` en voorbeeld 2 leert je Claudia de Breij`s `Mag ik dan bij jou`.

Ledenomgeving

Voor degene die nog meer willen weten, gaan we hier nog even wat dieper in op de cursus. De cursus website is hier niet geheel duidelijk in.

Andere cursussen werken vaak met besloten Facebook groepen, dan moet je een Facebook account aanmaken wat misschien niet iedereen wil.

ledenomgeving cursus Pianoles van rene

We zien geen problemen in beide versies, alle twee hebben hun voor en nadelen.

De pianocursus is op te delen in vier hoofdmodules. Vervolgens bevat elke module HD video`s en PDF bestanden met lessen.

TIP: print de PDF bestanden uit zodat je eenvoudig aantekeningen op de printjes kunt maken. De PDF bestanden zijn simpel van opzet, maar daardoor wel duidelijk.

Nadat je je hebt aangemeld krijg je per e-mail inloggegevens, en kun je inloggen op de ledenomgeving. In de ledenomgeving kun je navigeren naar de modules, die we verder gaan toelichten.

Module 1 : pianoles voor beginners

Module 1 bestaat uit 53 HD les video`s vergezeld van PDF lesbestanden. Zoals je reeds in de voorbeeld video`s hebt kunnen zien is het niet strikt noodzakelijk dat je noten kunt lezen. 

Je leert spelen door de juiste akkoorden te gebruiken. Om de motivatie bij de cursisten er in te houden is snel resultaat vereist. Met deze methode leer je snel enkele leuke liedjes spelen.

Module 2 : pianoles voor de meer gevorderde spelers

Module 2 is het logische gevolg op module 1, geen rocket science hier. De nadruk in module 2 ligt op de akkoorden. Hoe speel je deze juist, en je krijgt meteen wat tips die je nu beter snapt aangezien je wat gevorderd bent.

Module 2 bestaat uit 30 les video`s, die wederom vergezeld zijn van bijbehorende instructies op PDF formaat.

Module 3 : het notenschrift wordt uitgelegd

In module 3 wordt het notenschrift uitvoerig behandeld. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is dat je noten leert lezen, is het toch fijn als je dit leert. Er zijn voldoende beroemde muzikanten die het niet kunnen, maar er wordt je wel de mogelijkheid geboden. Eigenlijk hoort dit wel bij je opleiding als muzikant.

De methode die Rene hanteert is uiterst eenvoudig en leert je snel hoe het noten lezen werkt. Misschien is dit niet het leukste gedeelte uit de cursus, het is zeker de meest uitdagende. Een beetje inzet, motivatie en doorzettingsvermogen is hier onontbeerlijk. Maar als je lekker vordert in het leertraject zul je dit best kunnen opbrengen.    

Module 4 : de meespeel bestanden en liedjes

In module 4 krijg je een groot pallet van leuke meespeel liedjes voorgeschoteld. Begeleidende video’s en de bekende PDF`s, leggen je uit hoe je de liedjes kunt naspelen. Module 4 leert je ook de meest bekende Sinterklaas en kerstliedjes spelen.

Indien je de notenschrift cursus al hebt afgerond kun je deze nu oefenen, de liedjes worden namelijk voorzien van de bijbehorende bladmuziek. D.w.z. de liedjes zijn zowel in eenvoudige akkoorden schema`s genoteerd, maar ook van het notenschrift voorzien.

Besloten PVR (Pianoles Van Rene) community

Bij vragen kun je contact opnemen met Rene zelf, maar je kunt ook je vraag stellen in de besloten community. Je krijgt hiertoe toegang na betaling van het cursusgeld. Het is een community op de ledenomgeving van de cursus.

Op elke vraag zal Rene vlot reageren, maar in een community met duizenden leden is er altijd wel iemand die meteen kan reageren op een nieuwe vraag. Misschien zelfs sneller dan Rene dit kan.

Krijg je waar voor je geld? Is PianolesvanRene je geld waard?

Krijg je waar voor je geld? Eerst even de feiten, je kunt de cursus aanschaffen in één keer door een betaling van € 149. Een tweede mogelijkheid is door te betalen in 6 termijnen van € 39. Uiteindelijk betaal je dan wel in totaal € 234. Voor alle bedragen geldt de peildatum december 2019.

De eenmalige investering is ons inziens de meest verstandige keuze omdat je een kleine honderd euro minder betaald. Voor mensen met een krap budget biedt de betaling in termijnen ook mogelijkheden en voordelen. Die keuze zul je zelf moeten maken, daar kunnen we je niet bij helpen.

Bij een betaling in termijnen heb je wel als voordeel, dat je de eerste maand voor 1 euro kan uitproberen. Het lesprogramma bestaat als sinds 2011 en wordt door Rene continue verbeterd en aangepast.

Als geste krijgt iedereen die zich aanmeldt een metronoom als welkomstcadeau. Voor degene die niet weten wat dit is, dit is een apparaatje dat de maat aangeeft met tikken.

We willen je ook wijzen op het feit dat de cursus in termijnen na 3 maanden stopgezet kan worden. Houdt dan wel rekening dat je toegang verliest tot de ledenomgeving en niet meer onbeperkt bij lessen en informatie kunt komen. 

Indien je niet tevreden bent geldt er een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dit is vrij standaard voor de serieuze en wat betere online cursussen. Hoewel niet verifieerbaar geeft Rene aan dat hij vrijwel nooit een terugbetaling hoeft uit te voeren.

Na betaling van zowel de eenmalige betaling of de betaling in termijnen, blijf je onbeperkt en levenslang toegang houden tot de ledenomgeving en het materiaal.

Wat is dan onze mening over het geheel? Je betaalt in de goedkoopste variant € 149 voor een complete cursus die goed in elkaar zit. De mogelijkheid is er om levenslang de lessen te volgen, met dit in gedachte vinden wij het niet duur. Uiteraard is dat subjectief, wij kunnen niet in iemands portemonnee kijken.

Bij muziekcursussen kun je ook altijd de normale variant proberen, en een muziekschool bezoeken. Bedenk dat je met 149 euro niet ver komt, 2 a 3 lessen en dan is je geld op. Daarbij komt nog bij dat je er naar toe moet door regen en wind, en gebonden bent aan de tijden van de muziekschool.

Onze voorkeur zal uitgaan naar een online variant. Lekker individueel op je eigen tempo, en indien noodzakelijk ondersteuning van Rene en de besloten community. Mocht het toch niets voor je zijn dan moet je het zien als 3 of 4 proeflessen in een normale muziekschool. Weet je nog dat je je geld kunt terug vragen binnen 30 dagen 😉.

Ervaringen Pianoles van Rene

Dan komen we bij het volgende vaste onderdeel van onze reviews. Voor review Pianoles van Rene zijn we naar klantervaringen gaan speuren, wat vinden de cursisten nu eigenlijk van de cursus.

We vinden op diverse media verschillende positieve reacties, dat was ook eigenlijk wel onze verwachting. De moderne manier om online muziek te leren zit gewoon goed in elkaar, is duidelijk en leert je wat echt noodzakelijk is om een liedje te spelen.

Het is een cursus voor beginners en de iets gevorderden. Mensen die lang geleden al eens een poging om pianospelen te leren hebben gewaagd, worden ook goed weer op weg geholpen.

Lees rustig eens onderstaande klantervaringen door van verifieerbare bronnen en maak dan je eigen oordeel of Pianoles van Rene ook iets voor jou is.

We vonden ook een negatieve ervaring, dat is logisch. In elke bedrijf gaat wel eens iets mis, wordt het verkeerde verstuurd etc. Een product kan bijvoorbeeld niet aan de door jou veronderstelde doelen voldoen.

Sommige mensen schrijven dit meteen van zich af in een negatieve reactie, je leest dan niet de reactie van de verkoper en de vaak netjes opgeloste afloop van zo`n zaak.

Je denkt toch niet dat bij Bol.com om maar wat te noemen alle miljoenen pakketjes vlekkeloos bij iedereen op de deurmat vallen? Zo ook niet bij Pianoles van Rene.

Soms is het lastig deze daadwerkelijk ervaring te vinden, maar deze keer hebben we er een te pakken. We willen hem je niet onthouden, dus plaatsen we hem hier bij de verder positieve reacties.

Ervaringen op Google Maps Pianoles van rene
FaceBook ervaringen Pianoles van rene

Ervaring klant over Rene Knops
Ervaring klant over Rene Knops
Negatieve ervaring Google Maps

Optioneel Masterprogramma

Indien je de smaak van het pianospelen te pakken hebt, kun je indien je dit wilt je technieken perfectioneren d.m.v. een masterprogramma. In dit Pianoles van Rene review hebben we alleen het normale programma beoordeeld.

De leerlingen die het normale programma van PianolesvanRene.nl hebben afgerond, worden de mogelijkheid geboden om een Mastertrainings programma te volgen. Zo biedt Rene je meer diepgang en ondersteuning.

Rene geeft aan dat dit het volgende inhoudt: “De Mastertraining is een intensief en praktisch 6 maanden durend online programma waarin de cursist elke maand toegang krijgt tot een nieuw lespakket bestaande uit: instructievideo’s, ebooks, audio’s, midi’s, bladmuziek, huiswerkopdrachten en 2-maandelijkse e-mailcoaching.” .    

De cursist leert met behulp van akkoorden leuke liedjes, welke van makkelijk tot steeds moeilijker worden. Diverse speeltechnieken worden uitvoerig behandeld. Ondersteuning vind je ook bij het masterprogramma via het forum en de live webinars.

Conclusie + Pianoles van Rene kopen!

Het laatste onderdeel van onze review Pianoles van Rene is altijd onze eindconclusie. We geven je hier kort en bondig nog eens aan wat wij van het product vinden. We hopen dat het voorgaande je heeft geholpen om een eigen mening over het product te vormen.

Pianoles van Rene is een beginnerscursus, of voor de iets gevorderde muzikanten die snel liedjes wil leren spelen. Niet meer en niet minder. Dit is geen cursus voor conservatorium leerlingen, maar gewoon voor de hobby speler zoals jij en ik.

Voor muziekproducers in de dop krijg je ook de basisbeginselen voorgeschoteld, dat zie je niet vaak bij instrument cursussen.  

Wij vinden de HD video en audiobestanden die meegeleverd worden bij de lesstof van uitstekende kwaliteit. Vooral het oplichtende systeem van de pianotoetsen werkt erg verhelderend. De opbouw van de cursus is gebaseerd op een platform waar meer muziekcursussen gebruik van maken, dit heeft zijn nut bewezen en geeft een professioneel tintje aan de cursus.

Met veel enthousiasme begint Rene jou op te leiden in het pianospelen. Hij zorgt ervoor dat je vanaf het begin af aan de motivatie houdt. Je wordt getraind om zo snel mogelijk met behulp van akkoorden je eerste liedjes te spelen.

Bij vragen kun je deze mailen naar Rene waar hij altijd snel op reageert, veel mensen sturen hem de vraag in videovorm. Zo kan hij ook zien waar je vraag over gaat. Je ontvangt dan snel opbouwende feedback waar je mee verder kunt. Een andere mogelijkheid is om je vragen in de besloten PVR community van Rene te stellen.

Dit is belangrijk! : mensen willen tegenwoordig snel resultaat. Daarom ligt de focus op het zo snel mogelijk spelen van populaire liedjes. Eerst wekenlang alleen maar theorie leren schikt mensen af.

Later in de cursus wordt je wel de mogelijk geboden om ook het wat lastige notenschrift te leren, hoewel het niet strikt noodzakelijk is om dit te volgen.

Als eindconclusie kunnen we zeggen dat je voor een € 149 een prima pianocursus krijgt aangeboden met alle noodzakelijke extra`s die bij een moderne online cursus horen. Naar onze mening kun je je er geen buil aan vallen, en brengt het je alleen maar muzikaal plezier.

Slaap er nog eens over, lees alles nog eens rustig door en maak dan je eigen beoordeling. We hopen dat je op al je vragen een antwoord hebt gekregen.

Voor en nadelen van Pianoles van Rene – Kopen of niet?

 • Goede en complete cursus
 • Leuke interactieve les video`s met oplichtende toetsen.
 • Geschikt voor beginners en iets gevorderden
 • Advies bij aanschaf van een instrument
 • Geen voorkennis nodig
 • Je leert het notenschrift (niet strikt noodzakelijk)
 • Mogelijkheid om in termijnen te betalen
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie
 • Weinig? Wij weten ze niet. Op individueel niveau vind je misschien wat kleine puntjes.
 • Leren vereist wel inzet en discipline
Programma 2020 modules Pianoles van Rene review

Pianoles van Rene

Druk snel op de knop hieronder naar de Pianoles van Rene!

direct naar de geheime korting pagina
Pianoles van Rene!
Pianoles van Rene!

Beoordeling door Leon van Marketheme,

04 jan 2020
5

Met deze online piano cursus van Rene Knops leer jij in no-time pianospelen, super handig voor beginners!

Rene is in Nederland en België de autoriteit op het gebied van online pianoles.

Indien je het hele review Pianoles van Rene hebt gelezen, dan denken wij dat je antwoord hebt gekregen op onderstaande belangrijke vragen. Althans dat was onze bedoeling!

 • Is Rene Knops betrouwbaar?
 • Wie is Rene Knops?
 • Wat is Pianoles van Rene?
 • Is Pianoles van Rene oplichting?
 • Is Pianoles van Rene betrouwbaar?
 • Wat zijn de ervaringen over Pianoles van Rene?
 • Is Pianoles van Rene een scam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *