Wat zijn Altcoins?

Altcoins zijn de kleine broertjes van de Bitcoin!

wat zijn altcoins?
Bitcoin en Altcoins

Wat zijn Altcoins? Omdat te begrijpen kijken we eerst naar de Bitcoin. De allereerste cryptocurrency Bitcoin (BTC) is ontworpen na de kredietcrisis van 2008. Het doel was de traditionele commerciële banken als middelste partij te omzeilen om diverse redenen die we hier niet verder zullen behandelen.

Bitcoin is dus de moeder van alle cryptotokens en cryptogeld. Alle munten die daarna op de markt zijn gekomen noemen we altcoins wat een afkorting is voor alternatieve munten.

Een altcoin kan een afgeleide zijn van de Bitcoin, dit noemen we een “fork” van Bitcoin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bitcoincash (BCH). Andere altcoins zijn uit het niets ontworpen met een bepaald doel voor ogen.

Kijken we naar coinmarketcap, dan zijn de vijf grootste altcoins: Ethereum, Tether, XRP, Litecoin en sinds januari 2021 hoort daar nu ook Polkadot bij.

Altcoin XRP wordt op dit moment aangeklaagd door de SEC en is enorm in waarde gedaald, ook wordt deze op dit moment (jan-2021) van veel cryptoexchanges geweerd. Je zult begrijpen dat er een groot risico is dat dit slecht kan aflopen.

Risico’s van Altcoins en cryptocurrencys

De koersen van een cryptocurrencys schommelen heel erg, we noemen dit met een moeilijke term volatiel of volatiliteit. Meer dan bij Bitcoin kan de koers van altcoins zomaar 50-60% in waarde zakken of toenemen.

De cryptomarkt is erg jong, zeker als je deze vergelijkt met de aandelenbeurs die al honderden jaren bestaat. De groei naar volwassenheid van de cryptomarkt gaat gepaard met hoge risico’s. Houdt daar wel rekening mee!

Niemand weet dit zeker, maar de verwachting is dat Bitcoin als originele munt lang of altijd zal blijven bestaan. De meer dan 5000 altcoins in de wereld zijn een korter leven beschoren, vele zullen weer verdwijnen.

Naar verwachting zal meer dan 90% van alle altcoins weer verdwijnen. De meeste altcoins kun je beter niet als lange termijn belegging aanhouden. Met het verdwijnen van een altcoin verdwijnt namelijk ook je inleg. Zoek je een belegging voor de langere termijn, dan kun je beter in Bitcoin investeren.

Het is dus van belang dat je goed controleert waar de altcoin cryptocurrency voor is ontworpen. Is de altcoin een goede oplossing voor een echt bestaand probleem, dan zal hij natuurlijk langer blijven bestaan.

Met altcoins kun je enorm veel geld verdienen door op een lage prijs in te kopen en te wachten totdat de koers enorm gaat oplopen.

Maar het risico op verlies van al je geld is ook mogelijk. De hoeveelheid risico die je neemt bepaald de hoeveelheid mogelijk rendement. Veel risico levert een hoog rendement, weinig risico levert een laag rendement op.

Wat de meerderheid van Nederland niet weet is dat we afstevenen op een grotere financiële crisis dan in 2008 door de grote schuldenlast. cryptocurrencys kunnen een bescherming van je vermogen zijn. Wil je meer kennis opbouwen check dan de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto en druk op de knop hieronder.

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Wordt een Expert met de Crypto Masterclass -AllesOverCrypto

Druk snel op onderstaande groene knop en start de Crypto beginnerscursus

JA, IK NEEM ER EEN! DIRECT DOOR NAAR DE MASTERCLASS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.