Wat is Market cap of marktkapitalisatie?

Wat is market cap logo inleiding

Wat is Market cap? In het Nederlands ook wel de marktkapitalisatie genoemd. Met de market cap wordt de totale waarde bedoeld die er in een bepaalde cryptocurrency zit. Zie de market cap als een soort graadmeter om de grootte van een cryptocurrency te bepalen.

We spreken hier in dit artikel over cryptocurrencys, maar voor aandelen van bedrijven geldt ook een market cap.

Een cryptocurrency heeft een bepaalde prijs per stuk. Als je het totaalaantal tokens of munten(coins) keer de koers vermenigvuldigt heb je de totale market cap van die munt bepaald.

Market cap = huidige koersprijs cryptocurrency x het totale aanbod munten dat in omloop is

Wanneer de marktkapitalisatie van een cryptocurrency groot is, dan is de koers lastiger te beïnvloeden door de aan- en verkoop van deze bepaalde munt (coins). Bij cryptocurrencys heeft de Bitcoin op dit moment (jan-2021) de hoogste market cap.

De market cap is dynamisch

Een market cap is niet statisch en wordt constant door invloeden van buitenaf beïnvloed. Zowel de koersprijs van een cryptocurrency kan veranderen, of het aantal in omloop zijnde coins veranderd waardoor de marktkapitalisatie mee veranderd.

Bitcoin is de grootste cryptocurrency op het moment, zij hebben een market cap van ongeveer 755 miljoen dollar(jan-2021). De volgende cryptocurrency Ethereum zit daar met 146 miljoen dollar ver onder. Nummer 3 op de lijst: Tether heeft slechts een market cap van 23 miljoen dollar. De crypto markt wordt dus eigenlijk bepaald door de Bitcoin.

Wat kun je met de informatie van de market cap?

Het kennen van de market cap van een bepaalde cryptocurrency kan je helpen in het bepalen van je investeringsstrategie.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te investeren in cryptocurrencys met een lage market cap. Dit brengt een hoger risico met zich mee, doordat of de koersprijs of het aantal munten snel beïnvloedbaar is door 1 grote investeerder. Het rendement op je investering kan door dit hoge risico enorm zijn. Een crypto munt kan in een dag wel 70% in waarde stijgen, maar pas op, ook dalen!

Het spreiden van risico’s is altijd verstandig bij beleggingen. De cryptomarkt is jong en constant onderhevig aan grote koersschommelingen. Als je wilt beleggen, spreid dan je inleg in crypto’s uit de grote en kleine market caps.

De market cap voor cryptocurrencys is te vinden op coinmarketcap.com.  

Meer weter over crypto’s? Crypto Masterclass kopen!

Indien je geïnteresseerd bent in cryptocurrency en meer wilt weten wat het is, en hoe je erin kunt handelen? Kijk dan eens naar de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Zij leren je alles wat je moet weten om gebruik te maken van deze nieuwste technologiesprong sinds het Internet. Er staat een grote volgende financiële crisis op het punt van uitbreken, met cryptocurrencys kun je je vermogen beschermen tegen inflatie. Wacht niet langer en verdiep je erin om niet achter de feiten aan te lopen. Druk snel op de knop hieronder om meteen te starten!

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Wordt een Expert met de Crypto Masterclass -AllesOverCrypto

Druk snel op onderstaande groene knop en start de Crypto beginnerscursus

JA, IK NEEM ER EEN! DIRECT DOOR NAAR DE MASTERCLASS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.