Wat is een bitcoin wallet? – Simpel en duidelijk verklaard!

Leer werken met deze nieuwe technologie sprong!

symbool van een bitcoin wallet

We hebben het hierover een bitcoin wallet, maar je hebt ook wallets voor andere crypto coins. Er zijn ook wallets die meerdere verschillende cryptomunten kunnen bevatten.

Wat is nu precies een (bitcoin) wallet? Een wallet moet je zien als een digitale portemonnee waarin je je cryptomunten bewaard. Dit kun je doen door een app op je telefoon te installeren, maar dit kan ook op je computer of laptop.

Via deze wallet kun je crypto aankopen, beheren en verkopen. Het is eigenlijk een soort digitale bankrekening zonder dat er een bank aan te pas komt.

Belangrijk! Let er bij het maken van een wallet op dat je de geheime sleutel goed bewaard. De geheime sleutel zijn 12 woorden die je ouderwets opschrijft met pen op papier en goed bewaard. Deze heb je nodig als je de wallet opnieuw moet installeren op je telefoon of computer. Raak je deze kwijt, dan is er niemand die jou kan helpen om in je wallet en bij je munten te komen. Al je crypto coins zijn dan verloren!

Er zijn drie typen wallets, de mobile wallet, de software wallet en de hardware wallet. De mobile wallet kun je als app op je telefoon zetten. Het voordeel is dat je hem altijd bij je hebt en dat de wallet gratis is. Er zijn ook nadelen, dit type wallet is iets minder veilig dan een hardware wallet.

De software wallet beheer je op je computer of Mac, het heeft dezelfde voor en nadelen als de mobile wallet.

Hardware wallet

Als laatste is daar de hardware wallet. Een hardware wallet ziet eruit als een soort USB-stick met een schermpje erop. Het grote voordeel van het plaatsen van je crypto coins op een hardware wallet is de veiligheid. In de andere twee varianten van mobiele wallets is er altijd een verbinding met Internet en worden de private keys niet offline beheerd.

Wanneer je een hardware wallet gebruikt worden de private keys offline (cold storage) bewaard op de hardware wallet. Dit is de meest veilige manier en voorkomt dat je coins gehackt en daarmee gestolen worden. Een klein nadeel is dat je wat meer handelingen moet doen om de coin te versturen naar een beurs of andere (peer)ontvanger.

Wil je meer weten over crypto en cryptocurrency`s, kijk dan eens het review Cryptocurrency Beginnerscursus op reviewkeizer.nl en leer meer van deze nieuwste technologiesprong!

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Crypto Masterclass!

Leer alles over crypto en bitcoin, start meteen!

direct naar de geheime korting pagina