Waarom Bitcoin kopen?

Bescherm je vermogen met Crypto!

Bitcoin afbeelding

Waarom Bitcoin kopen? Cryptocurrencys komen steeds meer in het nieuws en nu in januari 2021 is de Bitcoin superhot.

Wat is nu de reden dat iedereen de munt wil hebben? Hiervoor moeten we eerst iets vertellen over het huidige geldsysteem. Het huidige financiële systeem met banken staat net als in 2008 op het punt een nieuwe crisis in te gaan. Niet iedereen heeft dit in de gaten, maar in de vele nieuwsberichten op financiële websites kun je dit al merken.

Het huidige systeem welke gebaseerd is op schulden en inflatie is onhoudbaar geworden. De VS heeft bijvoorbeeld in 2020 20% van alle in omloop zijnde dollars gedrukt, zonder dat hier een goudwaarde tegenover staat.

Er zal zonder dat mensen het echt door hebben grote veranderingen moeten plaatsvinden. Grote veranderingen worden door regeringen altijd ten tijde van crisissen (corona) en rampen doorgedrukt. Dan is de aandacht namelijk afgeleid.

Iemand zal hiervoor de rekening moeten betalen, in dit geval de belastingbetaler, jij dus! Je huidige spaargeld zal ieder jaar minder waard worden. Het is zelfs in Nederland (net na WWII) gebeurd dat we compleet op een nieuw systeem zijn overgestapt. Iedereen kreeg tien gulden en al het overige geld was waardeloos geworden. Het gaat nu te ver om het huidige systeem financiële systeem verder te verklaren, we laten het daar even bij.

Waarom dan nu Bitcoin kopen? Lees hieronder verder!   

Wat moet of kun je doen om je huidige vermogen te beschermen?

Euro’s en Dollars (fiat geld) zijn door regeringen eindeloos bij te drukken wat inflatie veroorzaakt. Je hebt dus iets nodig om je vermogen te beschermen, en wat niet is bij te drukken. Het liefst ook iets waar regeringen minder invloed op kunnen uitoefenen.

Je kunt je vermogen beschermen door te investeringen in zaken die schaars zijn. Technisch gezien kunnen er niet meer dan 21 miljoen Bitcoins gemaakt/geminded worden. Hoe meer vraag en minder aanbod, dan stijgt de waarde van je Bitcoin.

Institutionele partijen als verzekeraars en beleggingsmaatschappijen zien dit nu ook in en investeren massaal in de Bitcoin. Op dit moment is dit enige goede investering die je kunt doen.

Goud en zilver zijn ook goede beleggingen omdat ook daar de voorraad eindig van is, of in het ergste geval steeds moeilijker te delven. De goudprijs zie je daarom nu (2020-2021) ook oplopen. Maar ook kunst of dure wijn kunnen goede beleggingen zijn. Als de voorraad maar beperkt of eindig is, en het maken ervan moeite/werk kost.

Met een kilo goud kon je 2000 jaar evenveel kopen als dat je nu in de moderne tijd zou kunnen met diezelfde kilo

Wanneer je 100 jaar geleden 100 gulden had, dan kon je veel meer kopen dan nu, dit is dus een grote inflatie. Misschien heb je nu wel 10000 euro nodig om hetzelfde te kopen als 100 jaar geleden met die 100 gulden.

Bitcoin en ook goud beschermen dus je vermogen tegen inflatie.

Bitcoin als nieuwe wereld reserve munt? Waarom Bitcoin kopen!

Cryptocurrencys kunnen na de introductie van Internet en de mobiele telefoon wel eens de volgende grote technologische verandering worden. Ditmaal op financieel gebied. Waar nu de Dollar als wereld reserve munt wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor het afrekenen van olie, kan dat in de toekomst een cryptocurrency zijn.

Of dit de Bitcoin zal zijn is niet te voorspellen, wij denken van niet. Maar het IMF is wel aan het nadenken over een CBDC (Central Bank Digital Currency) die als nieuwe wereld reserve munt gebruikt kan worden.

Lees je dus goed in en maak jezelf bekend met deze nieuwe vorm van geld. Hoe eerder je op de hoogte bent hoe beter, zo word je niet verrast als de regering bepaalde beslissingen neemt. Wil je een cursus volgen over cryptocurrencys, kijk dan eens naar de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Leer hoe jij Bitcoin kunt kopen op een veilige manier! Met onderstaande groen knop kom je meteen bij de cursus en loop je niet achter de feiten aan!

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Alles leren over Crypto en Bitcoin in het bijzonder?

Druk snel op onderstaande groene  knop en leer over de volgende technologie stap sinds het Internet!

JA, IK START METEEN MET DE CRYPTO MASTERCLASS CURSUS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *