Hoe Bitcoin kopen? – In 2 makkelijke stappen uitgevoerd!

Bitcoin afbeelding

Hoe moet je bitcoin kopen? we gaan je er er in dit artikel een antwoord opgeven. Bitcoin wordt de laatste tijd weer wat populairder, in 2019 is de koers behoorlijk gestegen om in de herfst weer terug te zakken. Nog altijd is de koers in januari 2020 bijna 2 keer zo hoog als begin 2019.

Maar wat is nu een goede belegging tegenwoordig? Wij denken dat cryptocurrencys weleens de volgende technologische stap na Internet en de mobiel telefoon kan worden.

 Nu kun je nog instappen en redelijk goedkoop inkopen. Er zijn goeroes die verwachten dat de Bitcoin misschien 100.000 dollar of meer waard kan worden. De toekomst zal het uitwijzen.

Voor veel politiek onstabiele landen is Bitcoin voor de bevolking een uitkomst vanwege de hoge inflatie aldaar. Er zitten echter nog meer voordelen aan, maar we focussen nu op het kopen ervan. Lees snel verder!

Maar hoe kun je nou Bitcoin kopen?

Dit gaat het eenvoudigst via tussenhandelaren als BTCdirect, bitvavo, bitonic, bitcoinmeester etc. Bij deze bedrijven kun Bitcoin kopen en gewoon met Ideal betalen. Je krijgt dan Bitcoin in jouw eigendom, dit verschilt met het handelen in Bitcoin op exchanges (beurzen).

Stap 1- Bitcoin kopen

Account maken bij de broker van jouw keuze, er zijn er nog veel meer dan de vier die hierboven zijn genoemd. Wij hebben een lichte voorkeur voor BTCdirect omdat deze super eenvoudig werkt, maar voel je vrij om een andere te kiezen. 

Je dient je bij de broker van je keuze te registreren, je maakt een eigen account aan. Dit gaat net zo eenvoudig als bij elke andere webwinkel.

Houdt wel rekening dat vele Bitcoin brokers een KYC (Know Your Customer) beleid hebben. Tijdens het aanmaken van het account dien je een scan van een ID-bewijs in te sturen. Daarnaast dient je bankrekening geverifieerd te worden door het overmaken van € 0,01. Vanwege wet en regelgeving is dit noodzakelijk, dit ter voorkoming van criminele activiteiten en witwassen.

Stap 2 – Bitcoin kopen

Nu je een account hebt aangemaakt, dien je een wallet (digitale portemonnee) aan te maken. We kiezen hier voor de uitleg over een wallet op je mobiele telefoon. Er zijn nog meer soorten wallets, maar dit gaat nu te ver om hier verder uitleg over te geven. Als beginner raden wij de BRD-wallet aan.

Op alle digitale wallets dien je bij het aanmaken en registreren een twaalftal woorden op te schrijven, dit is jouw private key. Het is heel belangrijk om deze woorden op papier met pen te schrijven en te bewaren. Zo kan het niet gehackt worden. Je hebt deze private key weer nodig als je de wallet bijvoorbeeld op een nieuwe telefoon wilt installeren.

!!Bewaar deze private key goed, zonder deze private key kun je niet meer bij je Bitcoins!!

Op je digitale mobiele wallet ontvang, beheer en verstuur je de Bitcoin. Bij menu item “ontvangen” in je wallet kun je je jouw unieke wallet ontvangstadres bekijken.

Kopieer dit ontvangstadres, en vul dit in wanneer je in het aankoopproces hier bij de broker om wordt gevraagd. LET OP: een ontvangstadres is super lang en ingewikkeld, KOPIEER!! het en ga het niet overschrijven.

Eenmaal overgeschreven naar het ontvangstadres kan er namelijk niets meer aangepast worden, dan ben je al je Bitcoins kwijt.

Hoe lang duurt het voordat de Bitcoins in je wallet staan?

Een transactie wordt meteen verwerkt door de brokers, het duurt meestal maar zo`n 10 minuten voor het zichtbaar wordt in je wallet. Bij drukte op de blockchain (soort grootboek voor Bitcoin) kan het even duren voordat je de gekochte coins in je wallet ziet.

Zie het versturen van coins van je broker naar je wallet als het overmaken van geld naar een ander rekeningnummer. Het kan even duren voor het bedrag bij de andere bank is bijgeschreven, zo is het ook bij cryptocurrencys

Wist je dat:

  • Cryptocurrency Bitcoin op dit moment een goede belegging strategie is?
  • Crypto naast goud de enige rendabele beleggingsvorm is op het moment
  • De normale aandelenbeurs op een volgende crisis afstevent
  • Sparen niks oplevert en alleen maar geld kost?

Wil je meer weten over crypto en cryptocurrency`s, kijk dan eens het review Cryptocurrency Beginnerscursus op reviewkeizer.nl en leer meer van deze nieuwste technologiesprong. De beginnercursus is onlangs omgedoopt naar de Crypto Masterclass.

Review Cryptocurrency beginnerscursus

Hoe Bitcoin kopen?

In 2 makkelijke stappen uitgevoerd!

Direct naar de Crypto Masterclass cursus!